Hold 2022-09: Kirker og kalkmalerier, Få gang i skriveriet, Fuglene synger igen, Slægtsforskning, Gro selv, Tekstil-genbrug d. 8/5 – 21/5

DKK 5,200.00DKK 12,800.00

 

Hold 9 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 7.200,- / UDSOLGT

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.800,- / UDSOLGT

Pris som dagskursist 5.200,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

KIRKER OG KALKMALERIER

Sydhavsøerne byder på en overdådighed af historiske kirkebygninger og flere af dem med nogle af de bedst restaurerede kalkmalerier fra Danmarks katolske fortid. På kurset bliver du præsenteret for en blanding af lokal kirkehistorie og højdepunkter fra verdens kirkekulturarv. Vi skal både ved hjælp af foredrag og fotos på højskolen og ved besøg i en række af de mest spændende kirker genfinde det globale i det lokale og høre den historie, der knytter sig til store og små kirker på øerne. Kurset har samme indhold og udflugter som kurset i 2021, og som fik topkarakter af deltagerne. Lærer: Thomas Bjerre.

 

FÅ GANG I SKRIVERIET

Har du lyst til at nedskrive dine erindringer til glæde for dig selv og dine efterkommere? Eller måske til at skrive en roman? Flere og flere oplever glæden, når ordene flyder, og ideer eller erindringer står lyslevende på papir. På dette kursus får du hjælp til at flytte tankerne fra hovedet til ord på papiret og til at gøre ordene på papiret levende. Du får også værktøjer til at finde erindringerne frem fra glemslen. Skrivekurset har max. 12 deltagere. Holdets lærer har selv skrevet en bog med alle sine gode råd til at få gang i skriveriet. Bogen hedder – lig kurset – ”Få gang i skriveriet” og kan bestilles på højskolens hjemmeside. Lærer: Hans Chr. Andersen.

 

FUGLENE SYNGER IGEN

I maj er alle sangfuglene ankommet, og vi bliver præsenteret for et tag-selv-bord af fuglestemmer. Vi lytter til fuglene i foredragslokalet og i felten, og der vil blive rig lejlighed til at få repeteret mange af stemmerne under hele kurset. Kurset vil blive krydret med flere ekskursioner, fx en nattergaletur eller en tur til en spændende fuglelokalitet, og undervisningen vil for en stor dels vedkommende foregår udendørs. Lærer: Simon Vikstrøm.

 

SLÆGTSFORSKNING

Jo ældre man bliver, jo tydeligere bliver det for de fleste, hvad de er rundet af. På kurset får du redskaberne til at blive detektiv i dit eget liv – hvad enten du ønsker at finde så mange oplysninger om dine aner som muligt, eller om du leder efter nulevende slægtninge ud fra en fælles forfader. På kurset lærer du, hvordan du kan søge oplysninger i diverse kilder, hvordan du kommer fra en oplysning videre til den næste, og hvordan du organiserer de fundne informationer. Du får også konkret hjælp til din personlige søgning. Vi tager også på en udflugt til frilandsmuseet i Maribo for at udforske de bonderødder, langt de fleste af os er rundet af generationer tilbage. Kurset har plads til max. 12 kursister. Lærer: Torben Albret Kristensen.

 

GRO SELV / AFLYST

Tiden kalder på, at vi tager den grønne omstilling til os i praksis. Der er mange tiltag, som vi kan gøre selv for at undgå kemikalier og CO2-udslip ved overflødig transport af varer. På dette kursus vil vi prøve kræfter med de ting, man kan gro selv og lave selv: Fra solcreme til sæbe og rengøringsmidler til aquaponiske systemer til at dyrke grøntsager med på lille skala. Der kan fx dyrkes krydderurter i vindueskarmen, og bønner kan spires. Vi vil kort sagt afprøve mange af de tiltag, som kan gøres, for at en mere bæredygtig livsstil kan spire frem. Lærer: Mikkel Thomas Christensen.

 

TEKSTIL-GENBRUG

Skab nye ting af dine gamle pjalter. Find dit lager af aflagt tøj, klude, tørklæder, viskestykker, gardiner og stofrester frem – så river vi det hele i strimler og giver det nyt liv på dette kursus. Med den nye og enkle håndarbejdsteknik, locker hooking, og med klassiske strikke- og hækleteknikker genbruger vi strimlerne og skaber alt fra nye tasker, bordskånere og tæpper til kurve, pudebetræk og vægdekorationer. Kom selv med ideer! På dette kursus får du for alvor afløb for din skabertrang, og du vil nyde at se dit gamle tøj komme til live igen. Lærer: Anne Green.

 

Det sker der også:

Højskolens kreative værksted er åben de fleste eftermiddage på hverdage fra kl. 15.30 – 17.00

Søndag d. 8. maj er der om aftenen korkoncert med det unge, ambitiøse kammerkor fra Frederiksberg, Sankt Thomas Kammerkor

Mandag d. 9. maj er der om aftenen foredrag med forfatter mv. Geeti Amiri.

Onsdag d. 11. maj er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Lørdag d. 14. maj er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på Sydhavsøerne