Hold 2022-07: Mad på Marielyst – Ørkenkrigen – Digital fotografering d. 24/4 – 30/4

DKK 4,100.00DKK 10,400.00

 

Hold 7 er et 1 uges kursus med valgfag

Pris i enkeltværelse 5.600,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 10.400,-

Pris som dagskursist 4.100,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

MAD PÅ MARIELYST

Et kursus, hvor det hele handler om mad, men uden at du selv skal svede over gryderne. Skolens gode køkken indbyder til nye kulinariske oplevelser. Vi skal smage nye råvarer og opskrifter. Og vi skal tale om mad og blive klogere på mad og diskutere mad: Er der en modsætning mellem velsmag og sundhed? Hvordan holder man den slanke linje uden at blive kostforagter? Hvilken vej går madudviklingen i disse år? Vi skal også på udflugter to af dagene til restaurationer og fødevareproducenter på Sydhavsøerne. Kursusleder: Jannie Lehmann.

 

ØRKENKRIGEN 1940-42

2022 markerer 80-års jubilæet for et af de store vendepunkter i 2. verdenskrig: Det 2. slag om el Alamein, hvor tysk-italienske tropper under ørkenræven general- oberst Erwin Rommel blev endeligt besejret af britiske styrker under general Bernard Law Montgomery. Det var de såkaldte aksemagters første egentlige nederlag i 2. verdenskrig. Men hvorfor udspandt vigtige begivenheder i en europæisk konflikt sig på så fjerne steder som ørknerne i Libyen, Ægypten, Marokko og Tunesien? Og hvilke mennesker var hovedpersonerne Churchill, Hitler, Rommel og Montgomery? Disse spørgsmål vil Peter Søvad forsøge at besvare gennem fortælling, billeder, kort og film- og lydklip på dette kursus for historieinteresserede.

 

DIGITAL FOTOGRAFERING

Næsten alle har i dag et fotografiapparat på sig i form af en smartphone, tablet eller et egentligt digitalt kamera. Langt de fleste giver teknisk fine fotos med knappen stillet på automatik. Men et godt foto kræver mere end blot at være skarpt. På kurset lærer du om billedkomposition, og hvordan man med blot små forandringer i sin måde at fotografere på kan tage fremragende fotos. Vi arbejder også med kameraindstillinger i felten, og hvordan du efter endt fotografering kan beskære og farvekorrigere dine fotos. Endelig kommer vi også rundt om, hvordan du bedst lagrer dem. Max. 12 deltagere. Lærer: Jan Borre.

 

Det sker der også:

Mandag d. 25. april er der om aftenen arrangement der handler om “Kød vs vegetarisme”

Onsdag d. 27. april er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Torsdag d. 28. april er der halvdagsudflugt i bus hvor vi besøger seværdigheder på Sydhavsøerne