Hold 2022-06: Nordisk folkemusik – Klog på sprog – Klimaklog d. 27/3 – 9/4

DKK 5,200.00DKK 12,800.00

 

Hold 6 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 7.200,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.800,-

Pris som dagskursist 5.200,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

VI SPILLER NORDISK FOLKEMUSIK

Den nordiske folkemusik har de seneste år fået en ny opblomstring. De unge er vilde med det, og på dette kursus får vi seniorer chancen for at udleve vores passion for den glade, dansevenlige nordiske musik med udgangspunkt i den danske spillemandstradition. Tag dit instrument med. Alle melodiinstrumenter er velkomne. Vi danner et eller to spillemandsorkestre og giver os i kast med hopsa, polka, vals og schottis. Medbring gerne egne noder. Oplys om dit instrument ved tilmelding. Lærere: Jan Borre og Simon Vikstrøm.

 

KLOG PÅ SPROG

At kunne tale og skrive er nok den mest særegne egenskab ved os mennesker: Uden sprog ville vi ikke have den plads på planeten, som vi har – på godt og ondt. Med en omskrivning af et kendt citat: Jeg taler, altså er jeg. Kurset dykker ned i mange sider af sproget: Vi ser på sprogets oprindelse, på sproget i hjernen, på sprogslægtskab og sprogfamilier og på det danske sprogs udvikling frem til i dag. Vi tager pulsen på dagens dansk og dets forhold til andre europæiske sprog: Er modersmålet i fare, eller vil dansk bestå? Vi går en række ord efter i sømmene under devisen ”Hvorfor hedder det sådan” og ”Tag ikke det enslydende for pålydende”. Undervejs vil der være mulighed for at stille sprogspørgsmål af enhver art, og vi vil indlede hver dag med at grave i et ord eller udtryk, der er oppe i tiden. Lærer: Ole Lauridsen.

 

KLIMAKLOG

Er du også bekymret for klimaforandringerne? Ønsker du at kunne gennemskue debatten og give dit personlige bidrag til en klode med et lavere CO2-udslip? Så er dette kursus for dig. Du vil lære om alle de facts, der ligger bag, at forskerne i dag for alvor slår alarm. Og du vil blive bevidst om alle de klimahandlinger, som du kan foretage i dit liv, alene eller sammen med andre. Kurset introducerer fx en række bæredygtige ideer til en klimavenlig levevis, bl.a. med arbejde på skolens kreative værksted. Til slut runder vi kurset af med en visionsworkshop, hvor vi producerer en stribe plakater om, hvad vi seniorer især kan bidrage med for at stoppe opvarmningen af kloden. Lærere: Thomas Bjerre og Mikkel Thomas Christensen.

 

Det sker der også:

Højskolens kreative værksted er åben stort set alle eftermiddage på hverdage fra kl. 15.30 – 17.00

Mandag d. 28. marts er der aftenforedrag med skuespilleren Ulf Pilgaard

Onsdag d. 30. marts er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Lørdag d. 2. april er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på Sydhavsøerne