Hold 2022-05: Dansk politik – Få gang i skriveriet – Bliv dus med din iPad – Formsprog d. 13/3 – 26/3

DKK 5,200.00DKK 12,800.00

 

Hold 5 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 7.200,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.800,-

Pris som dagskursist 5.200,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

DANSK POLITIK LIGE NU

Et kursus for dig, som er politisk interesseret og levende følger med i de politiske slagsmål på Christiansborg. På kurset kommer du tæt på den politiske dagsorden, som den ser ud lige, når kurset afvikles. Det sker med besøg af en stribe folketingsmedlemmer, som kommer én ad gangen, og som vi i fællesskab udfritter om den aktuelle situation, deres politiske manøvrer, krumspring og kovendinger på Christiansborg. Det er fjerde år, at vi har kurset på programmet, og i alle fire år er det lykkedes at lokke fremtrædende politikere ned som gæster på kurset. Kurset afvikles to gange. Lærer: Christian Schou.

 

FÅ GANG I SKRIVERIET

Har du lyst til at nedskrive dine erindringer til glæde for dig selv og dine efterkommere? Eller måske til at skrive en roman? Flere og flere oplever glæden, når ordene flyder, og ideer eller erindringer står lyslevende på papir. På dette kursus får du hjælp til at flytte tankerne fra hovedet til ord på papiret og til at gøre ordene på papiret levende. Du får også værktøjer til at finde erindringerne frem fra glemslen. Skrivekurset har max. 12 deltagere. Holdets lærer har selv skrevet en bog med alle sine gode råd til at få gang i skriveriet. Bogen hedder – lig kurset – ”Få gang i skriveriet” og kan bestilles på højskolens hjemmeside. Lærer: Hans Chr. Andersen.

 

BLIV DUS MED DIN iPAD

Tablets, de små tynde tavle-computere, har vundet stor udbredelse de sidste 5 år. De kan det samme som større computere og er tit nemmere at komme i gang med end computere. Der er mange forskellige tablets på markedet, men på dette kursus arbejder vi med iPad fra Apple – og lærer fra bunden, hvordan man bruger den til både stort og småt. En iPad er også velegnet til at føre video-samtaler på – det har mange forsøgt sig med under de to corona-nedlukninger i 2020 og 2021. På kurset lærer du, hvordan du kan video-chatte med programmerne FaceTime, Messenger og Skype. Medbring din egen iPad til kurset. Max. 12 deltagere. Lærer: Jan Borre.

 

FORMSPROG

Dette kursus er et helt anderledes værkstedskursus, hvor værkstedet bliver til en poetisk legeplads for de åbne sanser. Vi holdt det første gang i 2021 og selv om det er svært at forklare, hvad det går ud på, gav deltagerne det topkarakter, da det sluttede. Kurset tager sit udgangspunkt i, at arkitektur, møbler, design og kunstobjekter alle taler et sprog, som kan læres og afkodes. Nogle designobjekter er som brugsanvisninger, mens andre designobjekter er som abstrakte digte. Når man først har lært at forstå formsproget, kan man langt bedre arbejde med at skabe sine egne ting. Vi starter med æstetik for begyndere og lærer at forstå formsprog. Og så går vi i gang med at finde ind til kernen af hver deltagers kreative åre gennem primært at arbejde med collager og en smule med skulpturer. Lærer: Mikkel Thomas Christensen.

 

Det sker der også:

Højskolens kreative værksted er åben de fleste eftermiddage på hverdage fra kl. 15.30 – 17.00

Mandag d. 14. marts er der aftenforedrag med forfatteren Birgithe Kosovic

Onsdag d. 16. marts er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Lørdag d. 19. marts er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på Sydhavsøerne