Hold 2022-03: Korsang – Sociale medier – Vinterens nye fænomener – Akvarelmaling d. 20/2 – 5/3

DKK 5,200.00DKK 12,800.00

 

Hold 3 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 7.200,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.800,-

Pris som dagskursist 5.200,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

KORSANG

En tilbagevendende succes på Højskolen Marielyst er årets kor-kursus, hvor vi knokler, sveder, griner og indøver et repertoire, som vi synger for resten af højskolen og evt. udefrakommende gæster på kursets sidste dag. Vi synger fortrinsvis 2- og 3-stemmige satser og fortrinsvis på dansk, men enkelte ting på andre sprog (fx engelsk) kan snige sig ind. Det er ikke nødvendigt at kunne synge efter noder – det lærer vi undervejs. Kom og nyd 2 aktive uger sammen med andre sangglade mennesker. Alle kan være med. Lærere: Jan Borre og Thomas Bjerre.

 

SOCIALE MEDIER

Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, Snapchat, Pinterest. De sociale medier – under ét kaldet SoMe – er over os. På godt og på ondt. For seniorer kan de være et herligt værktøj til at holde kontakt med familie og venner – eller til at deltage i tidens debatter. På kurset dykker vi ned i fordele og bagdele ved de forskellige sociale medier og lærer, hvordan man opsætter sine egne konti på dem og betjener dem. Vi ser også på de samfundsmæssige konsekvenser af de sociale mediers udbredelse:  Er de blevet det demokratiske gode, de blev spået til at være? Lærer: Christian Schou.

 

VINTERENS NYE FÆNOMENER

I vinterhalvåret kan du opleve naturen på en helt særlig måde på Falster. Østersøen synes, om muligt, endnu smukkere i det klare vinterlys. Og i takt med at vore vintre bliver mildere, ser vi stadig oftere organismer, der burde være gået i hi være fremme: Planter, der blomstrer, svampe, der gror, insekter, der sværmer rundt og sydlige trækfugle, der overvintrer i Danmark. På dette kursus skal vi ved selvsyn opleve de nye fænomener i naturen. Medbring varmt tøj og gerne egen kikkert, da vi skal bruge en del tid i felten. Lærer: Simon Vikstrøm

 

AKVAREL – begyndere som rutinerede

Et kursus for alle, der gerne vil male akvarel, begyndere som rutinerede. Du får indføring i de vigtigste akvarelteknikker. Du får lov til at eksperimentere. Vi maler vådt på tørt, vådt i vådt og bruger penslen på forskellige måder. Du kommer til at arbejde med bland-teknik med fedtpastel, og du får mulighed for at male akvarel-croquis efter levende model. Lærer: Kåre Lind.

 

Det sker der også:

Højskolens kreative værksted er åben stort set alle eftermiddage på hverdage fra kl. 15.30 -. 17.00

Mandag d. 21. februar er der aftenforedrag med Pelle Dragsted, MF’er

Tirsdag d. 22. februar er der aftenforedrag med tidl. højskoleforstander Lillian Hjorth-Westh

Onsdag d. 23. februar er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Lørdag d. 26. februar er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på Sydhavsøerne