Hold 2021-27: Humor og revy – Få gang i skriveriet – Klassisk musik – Bliv dus med din iPad – Træ/metal/beton værksted d. 14/11 – 27/11

DKK 5,000.00DKK 12,400.00

 

Hold 27 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 7.000,- /  UDSOLGT

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.400,-  / UDSOLGT

Pris som dagskursist 5.000,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

Hold 27 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

HUMOR OG REVY

Som danskere bryster vi os gerne af at være lidt mindre selvhøjtidelige og lidt mere humoristiske end mange andre folkeslag. På dette kursus dykker vi ned i humorens væsen og studerer bl.a., hvordan den danske humor kommer til udtryk i sommerrevyerne – denne unikke danske genre, som i over halvandet århundrede har taget temperaturen på livet i Danmark: Fra kongerøgelse til politikerlede, fra hverdagspjat til højstemt visekunst. Med afsæt i masser af filmklip og billeder fra de sidste 150 års revyer prøver vi at finde ind til humorens inderste kerne, mens vi griner af det hele. Lærere: Michael Eigtved og Kåre Lind.

 

PROSA: FÅ GANG I SKRIVERIET / UDSOLGT

Har du lyst til at nedskrive dine erindringer til glæde for dig selv og dine efterkommere? Eller måske til at skrive en roman? Flere og flere oplever glæden, når ordene flyder, og ideer eller erindringer står lyslevende på papir. På dette kursus får du hjælp til at flytte tankerne fra hovedet til ord på papiret og til at gøre ordene på papiret levende. Du får også værktøjer til at finde erindringerne frem fra glemslen. Skrivekurset har max. 12 deltagere. I 2020 udgav holdets lærer en bog med alle sine gode råd til at få gang i skriveriet. Bogen hedder – som kurset – ”Få gang i skriveriet” og kan bestilles i enhver boghandel og netboghandel. Lærer: Hans Chr. Andersen.

 

KLASSISK MUSIK

Dette er kurset for dig, der elsker at lytte til klassisk musik, og hvor du i 2 uger kan læne dig tilbage og nyde nogle af den klassiske musiks største værker. Kurset er tilegnet kammermusikkens verden. Vi skal lytte til kendte værker af berømte komponister, bl.a. Schubert, Beethoven og Nielsen, med inddrager også de mindre kendte som Bartok, Corelli og Hartmann. Og vi skal opleve, hvor forskelligt værkerne kan spilles af forskellige musikere og i forskellige konstellationer: Solokoncerter, duoer, trioer, kvartetter og hele symfoniorkestre. Lærer: Simon Vikstrøm.

 

BLIV DUS MED DIN iPAD / UDSOLGT

En iPad er Apples bud på en tablet, de små tynde tavle-computere, som har vundet stor udbredelse de sidste 5 år. De kan det samme som større computere og er tit nemmere at komme i gang med end computere. Der er mange forskellige tablets på markedet, men på dette kursus arbejder vi med iPad – og lærer fra bunden, hvordan man bruger den til både stort og småt. En iPad er også velegnet til at føre video-samtaler på – det erfarede mange, da Danmark lukkede ned i marts 2020 for at bekæmpe corona-smitten. På kurset lærer du, hvordan du kan video-chatte med programmerne FaceTime, Messenger og Skype. Medbring din egen iPad til kurset. Max. 12 deltagere. Vi afvikler kurset 2 gange. Lærer: Jan Borre.

 

TRÆ/METAL/BETON

Der er ingen grænser for, hvad man kan fremstille af disse tre materialer. På kurset skal vi bearbejde materialerne med forskellige teknikker og til forskellige formål – fra brugsgenstande til kunstobjekter. Kurset starter med en kort introduktion til formgivning, stilhistorien, og til hvordan man kan fortælle en historie igennem form og materialer. Herefter går vi over til at lære at bruge de basale værktøjer: Træværktøj, metalbearbejdning og formbygning til beton. Og så er det ellers i gang med at fremstille, hvad du har lyst til! Der vil være forskellige opskrifter på brugsgenstande, der kan fremstilles i løbet af de to uger: Lysestager, lyslanterner og andre små brugsgenstande. Men der vil også være mulighed for at udfolde egne abstrakte kunstværker, der fortæller en historie. Lærer: Mikkel Thomas Christensen

 

Det sker der også:

Mandag d. 15. november er der foredrag om aftenen med Latinamerika-eksperten, Jørgen Laurvig, kendt fra DR under overskriften: “Mig og Castro, Cuba og cigarer”.

Onsdag d. 17. november er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Lørdag d. 20. november er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på sydhavsøerne

Mandag d. 22. november om aftenen er der foredrag med forfatter og lektor Michael Eigtved og den iscenesatte virkelighed.