Hold 2021-26: Visesang – Hjernetræning – Historisk værksted – Quizmaster – Akvarelmaling for begyndere d. 7/11 – 13/11

DKK 3,500.00DKK 9,400.00

 

Hold 26 er et 1 uges kursus med valgfag som man følger hele ugen

Pris i enkeltværelse 5.100,- / UDSOLGT

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 9.400,-  / UDSOLGT

Pris som dagskursist 3.500,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

Hold 26 er et 1 uges kursus med valgfag som man følger hele ugen

VISESANG

Viser er bestemt ikke gået af mode – de trives i bedste velgående, og på dette kursus dykker vi ned i samlingen af nyere danske viser. Du får mulighed for både at høre andre synge, selv synge med eller solo fremføre en vise over for holdets øvrige deltagere. For en vise bliver ikke nødvendigvis sunget, men fremført, og man behøver derfor ikke have en stor stemme for at kunne gøre sig som visesanger – det vigtigste er at fremføre visen med sjæl og nerve. Du er også velkommen til at medbringe egne tekster (og evt. instrument), som vi kan arbejde med. Lærer: Jan Borre.

 

HJERNETRÆNING 

Hjernen er ikke en muskel, men den skal trænes ligesom musklerne. Ny forskning viser, at man kan danne nye hjerneceller hele livet, og at man kan danne nye kredsløb mellem hjernecellerne. På dette kursus arbejder vi målrettet med at stimulere din hjerne med øvelser, der tager sigte på at aktivere så mange hjerneceller som muligt. Et effektivt værktøj er mindfulness og musik. Mindfulness kan fremme koncentration, nærvær, accept samt tålmodighed, og musik hjælper med at finde ind til ens indre, stille rum, hvor kreativiteten bor. Stilhed er forudsætningen for kreativitet, og al erfaring viser en direkte sammenhæng mellem høj livskvalitet som senior og evnen til at være kreativ. På kurset får du effektive værktøjer til at bruge mindfulness og musik i din hverdag. Vi veksler mellem oplæg, øvelser og dialog. Der er oplæg om hjernen, kroppen og nervesystemet og om den evidens-baserede effekt af meditation og mindfulness. Og så er der en række øvelser, hvor vi kombinerer mindfulness og rolige yoga-øvelser (hvor alle kan være med!) med musik. Det træner din evne til ”at lytte”. Vi vil både lytte til musik (klassisk og rytmisk), til lydene omkring os og til stilheden. Grundtesen er, at man ved hjælp af en skærpet lytten kan fange stilhedens kreative rum. Lærere: Anne Marie Beck og Michala Østergaard-Nielsen.

 

HISTORISK VÆRKSTED

Historikerne har travlt i disse år med at omskrive historien om mange begivenheder, fordi kilderne til dem i dag ses i et nyt lys. På dette kursus lærer du at forholde dig kritisk til den gængse historieskrivning ved at få et indblik i de fagmetoder og metodik, som historikerne bruger. Vi arbejder med den franske revolution, den tyske invasion af Danmark i 1940 og mytteriet på Bounty ved at dykke ned i de kendte kilder til begivenhederne. Hvor sikre er de kendte kilder egentligt, og stemmer de reelt overens med de sandheder, som er blevet skabt om begivenhederne? Et kursus for dig, der har lyst til at lege historiker for en uge. Lærer: Casper Dalboe.

 

QUIZ-MASTER

At quizze er noget af det mest stimulerende tidsfordriv og tilmed et godt redskab til at skærpe hukommelsen. Derfor har vi lavet et kursus spækket med quizzer for dig, som elsker jeopardy, trivial pursuit, kryds-og-tværs og gætte- og selskabslege. Vi skal selvfølgelig dyste på paratviden, men frem for alt skal vi afprøve forskellige måder at quizze på, og vi skal selv bygge quizzer, som vi afprøver på hinanden og på resten af højskolens kursister. Lærer: Thomas Bjerre.

 

AKVAREL

Har du aldrig prøvet at male akvarel, er her et kursus for dig. På en uge får du en grundig indføring i de vigtigste akvarelteknikker og bliver udfordret på at gengive de smukke omgivelser omkring Marielyst med dine nylærte teknikker. Vi maler vådt på tørt, vådt i vådt og bruger penslen på forskellige måder. En dejlig uge med farver, vand og inspiration til at fortsætte derhjemme med at male akvarel. Lærer: Kåre Lind.

 

Det sker der også:

Mandag d. 8. noember er der foredrag med stand-upper Ghaith Kashkul “Danskhed med to øjne”

Onsdag d. 10. november er der festaften med en 3-retters festmenu og underholdning

Torsdag d. 11. november er der halvdagsudflugt i bus til seværdigheder på Sydhavsøerne