Hold 2021-25: Dansk politik – Dansk for indfødte – Europæisk idehistorie – Smykkeværksted d. 24/10 – 6/11

DKK 5,000.00DKK 12,400.00

 

Hold 25 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 7.000,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.400,-

Pris som dagskursist 5.000,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

Hold 25 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

DANSK POLITIK LIGE NU

Er du politisk interesseret, ved du, hvor hurtigt de politiske styrkeforhold kan skifte. Og hvordan uforudsete begivenheder som fx flygtningestrømmen i 2015 og corona-smitten i 2020 kan vende op og ned på alting. På dette kursus kommer du tæt på den politiske dagsorden, som den ser ud lige, når kurset afvikles. Det sker med besøg af en stribe folketingsmedlemmer, som kommer én ad gangen, og som vi i fællesskab udfritter om den aktuelle situation, deres politiske manøvrer, krumspring og kovendinger på Christiansborg. Lærer: Christian Schou.

 

DANSK FOR INDFØDTE

Hvilke elementer indgår der i vores modersmål, hvordan forholder det sig til andre sprog, hvordan ser dets historie ud, og hvordan vil det udvikle sig? Spændende og vigtige spørgsmål for enhver dansker! På kurset vil vi først se på det danske sprogs historie. Så går vi over til den danske grammatik uden at fortabe os i detaljer: Vi skal se på bøjning, sætningsbygning og på de lyde, der indgår i dansk og også på forholdet mellem skriftsprog og talesprog. Vi ser også på forskellen mellem rigsmål og dialekter, og vi skal diskutere, om vi har virkelige dialekter i dag. Så vender vi blikket mod dansk og andre sprog: Hvad har vi importeret af ord fra andre sprog, og hvad har vi eksporteret ikke mindst til engelsk, da vikingerne huserede på de britiske øer. Vi slutter af med at se på, hvor dansk går hen, og hvordan dansk står i dag i en europæisk og international sammenhæng. Der vil hele tiden være mulighed for at stille spørgsmål af enhver art om sprog, og der er ingen krav om forkundskaber, andet end nysgerrighed og opdagelseslyst. Lærer: Ole Lauridsen.

 

EUROPÆISK IDEHISTORIE

Du kender frasen: ”Allerede de gamle grækere sagde…”  Vi tager på en rejse gennem Europas kulturhistorie. Vi ser filmen Sofies verden. Vi hører om Sokrates, menneskerettigheder, folkelighed, socialisme, liberalisme, konservatisme… Om personer og ideer, hvoraf mange stadig præger vores verden. Formen bliver små oplæg om de forskellige emner og derefter samtale og debat. Lærer: Kåre Lind.

 

SMYKKER / FÅ PLADSER TILBAGE

Slip din trang til at pynte dig med flotte smykker løs – og fremstil dem selv på dette kursus. Du får en kort introduktion til at udvikle dit eget formsprog, inden vi kaster os ud i smykke-fremstilling i et væld af forskellige materialer: Sølv, glas, læder, sten og genstande, vi finder på genbrugspladsen og i naturen. Er du ferm til at tegne dine ideer, kan du også printe dine smykker på 3D printeren. Lærer: Mikkel Thomas Christensen.

 

Det sker der også:

Mandag d. 25. oktober om aftenen er der foredrag med folketingspolitiker Henrik Dahl, Liberal Alliance.

Torsdag d. 26. oktober er der foredrag med forfatterne bag bogen “Skibet fra helvede”, Jesper Clemmesen og Thomas Albrektsen.

Onsdag d. 27. oktober er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Lørdag d. 30. oktober er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på sydhavsøerne

Mandag d. 1. november er der stort valgmøde om aftenen med lokale kandidater til Kommunalvalget.

Torsdag d. 4. november er der koncertforedrag om aftenen med overskriften “Hvert parti sine sange” med Christian Steen Noringriis (sangformidler) og Simon Friis Degn (politisk redaktør for DR Nyheder).