Hold 2021-21: Kor for sangbesværede – Yoga for seniorer – Poesi: Læs og skriv digte d. 12/9 – 18/9

DKK 3,500.00DKK 9,400.00

 

Hold 21 er et 1 uges kursus med valgfag som man følger hele ugen

Pris i enkeltværelse 5.100,-  / UDSOLGT

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 9.400,- / 1 værelse tilbage

Pris som dagskursist 3.500,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

Hold 21 er et 1 uges kursus med valgfag som man følger hele ugen

KOR FOR SANGBESVÆREDE

At få at vide, at man er ”dårlig” til at synge, kan være decideret ødelæggende for selvværdet, og det skal man selvfølgelig ikke finde sig i. Derfor dette kursus. Her kan alle, som føler sig sangbesværet, være med – også de, der egentlig ikke tør. Vi synger 1- og 2-stemmige satser, fortrinsvis på dansk, men enkelte ting på andre sprog (fx engelsk) kan snige sig ind.

Kom og oplev glæden ved at synge sammen med andre. Især hvis du går og tror, at du ikke kan. Lærer: Peter Søvad.

 

YOGA / UDSOLGT

Yoga for seniorer på Marielyst er blevet så populært. Der er også god grund til, at rigtig mange seniorer er begejstrede for at dyrke yoga. For yoga træner både krop og sind. På vores kursus står den på hatha-yoga. I hatha-yoga forsøger man at få kontrol over det fysiske legeme og åndedrættet ved at praktisere yogaens mange klassiske øvelser, og man forsøger at skabe balance både fysisk og psykisk. Yogaøvelserne giver styrke og smidighed til kroppen, og man er inde at påvirke både muskler, led, organer og bindevæv. I yoga har vi stor opmærksomhed på åndedrættet for at øge oplevelsen af nærvær, i at mærke kroppen og få en oplevelse af tilstedeværelse i nuet. Derfor lærer du at turde trække vejret fuldt og roligt igennem. Ved hjælp af åndedrætsøvelser tilfører vi kroppen ny energi, og det er med til at øge vores modstandskraft og give os en oplevelse af indre ro og balance. Undervisningen er bygget op i faser således, at din krop kan indstille sig på yoga. Efter udførelse af de klassiske øvelser samt fokus på åndedrætsøvelser lukkes kroppen langsomt ned igen med en dejlig afspænding, så øvelserne kan få lov til at forplante sig i krop og sind. Lærer: Lone Friis.

 

POESI: LÆS OG SKRIV DIGTE

På dette kursus åbner vi for vores sansesluser og øver os i at læse og skrive poesi. Hvis du mangler et redskab til at udtrykke sansninger og følelser med, kan poesien åbne for denne verden. Digte kan sammenlignes med god musik og med billedkunst, de kan læses mange gange og opleves igen og igen på nye måder. På kurset producerer vi bl.a. digte ud fra samplings-metoden, og vi øver os i at vende verden poetisk på hovedet ved at lytte til det, vi ser. Det er en berusende verden, vi omgiver os med, og hvis vi lærer at åbne vores sanser for det poetiske i den, kan rusen måske endda vare længere end den ene uge. Lærer: Mikkel Thomas Christensen.

 

Det sker der også:

Mandag d. 13. september om aftenen er der foredrag med tidl. chefredaktør på Ekstrabladet Poul Madsen.

Onsdag d. 15. september er der festaften med en 3-retters festmenu og underholdning

Torsdag d. 16. september er der halvdagsudflugt i bus til seværdigheder på Sydhavsøerne