Hold 2021-10: Bridge – Evergreens – Fuglestemmer – Find dit formsprog – Filt d. 16/5 – 29/5

DKK 5,000.00DKK 12,400.00

 

Hold 10 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 7.000,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.400,-

Pris som dagskursist 5.000,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

Hold 10 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

BRIDGE

At spille bridge bliver aldrig kedeligt, og glæden ved spillet overlever både alderdom og fysiske skavanker. Bridgekurset på Marielyst henvender sig både til dig, der aldrig har prøvet spillet, og til dig, der allerede mestrer det. For nybegynderne er der hver formiddag undervisning i spillets regler og finesser, så du efter kursets to uger er så godt inde i spillet, at du kan begå dig ved et bridgebord og fx melde dig ind i en klub. For de rutinerede er der hver eftermiddag bridgeturnering, mens de om formiddagen følger et af de andre kurser på hold 10: Evergreens, Fuglestemmer, Find dit formsprog eller Filt. Lærer: Lis Svendsen.

 

EVERGREENS

En evergreen [ˈεvʌˌgɹiːn] er ifølge ordbogen en ældre jazz- eller popmelodi, der bliver ved med at være populær længe efter, at den blev komponeret. På dette kursus dykker vi ned i de evergreens, der stammer fra ”Den store amerikanske sangbog”, dvs. melodier og sange, der tit kommer fra film og musicals, og som er blevet en del af jazzens såkaldte standardrepertoire. Vi skal høre sangene, melodierne og historierne bag dem, og vi skal lære om nogle af de kunstnere, som var med til at gøre sangene populære. Et kursus, hvor du kan læne dig tilbage og fylde ørerne med gylden musik. Lærer: Peter Søvad.

 

FUGLESTEMMER

I maj er de fleste af vores sangfugle ankommet, og alle synger de om kap. Så det er nu, det store kor af fuglestemmer skal nydes og læres. Det gøres bedst udendørs, hvorfor vi bruger en del tid i felten. På kurset vil du blive præsenteret for en bred vifte af fuglestemmer fra den danske sangfugleskat, og fra denne vil vi plukke udvalgte stemmer, som du vil få mulighed for at lære og huske. Lærer: Simon Vikstrøm.

 

FIND DIT FORMSPROG

Vores nye kursus om formsprog er et helt anderledes værkstedskursus, hvor vi arbejder i et spændingsfelt mellem retorik, design, kunst og poesi. Derfor arbejder vi også med et utal af kreative former: Fra digtskrivning over maling og tegning til at bygge i modellervoks. Kurset tager sit udgangspunkt i, at arkitektur, møbler, design og kunstobjekter alle taler et sprog, som kan læres og afkodes. Nogle designobjekter er som brugsanvisninger, mens andre designobjekter er som abstrakte digte. Når man først har lært at forstå formsproget, kan man langt bedre arbejde bevidst med at skabe sine egne ting. Vi starter med æstetik for begyndere, hvor vi analyserer og tegner det, som vi gerne vil forstå, og får en kort introduktion til stilhistorien. Og så går vi i gang med at skrive digte, gerne med brug af samplingsmetoden og oversætte digtene til konkrete værker: Tegninger, malerier og fysiske modeller, både abstrakte og konkret registrerede. Et helt nyt værkstedskursus, som skal være en poetisk legeplads for de åbne sanser. Lærer: Mikkel Thomas Christensen.

 

FILTNING

Filtning er en bearbejdning af kartet uld, og denne teknik er en af de ældste kendte måder at fremstille tekstil på. På kurset lærer du at arbejde med to teknikker: Nålefiltning og vådfiltning. Med begge teknikker kan du fx fremstille dukker – ulden er superb til at give nisser, trolde og alfer (eller hvad du nu vil lave af figurer) et meget naturligt udtryk. I princippet er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan lave af sjove figurer og genstande med filtning. Ved at vådfilte med sæbevand kan du fx lave hjemmesko så bløde, som du aldrig har oplevet dem før. Lærer: Ann-Louise Lorentzen.

 

Det sker der også:

Onsdag d. 19. maj er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Lørdag d. 22. maj er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på sydhavsøerne