Hold 2021-08: Mad på Marielyst – Vandring på pilgrimsruten – Romantik i den tredje alder – Tegning/grafik – Fiskeri på Falster d. 2/5 – 8/5

DKK 4,000.00DKK 10,200.00

 

Hold 8 er et 1 uges kursus med valgfag som man følger hele ugen

Pris i enkeltværelse 5.500,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 10.200,-

Pris som dagskursist 4.000,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

Hold 8 er et 1 uges kursus med valgfag som man følger hele ugen

MAD PÅ MARIELYST 

En hel uge, hvor det hele handler om mad. Men uden at du selv skal svede over gryderne. Skolens gode køkken indbyder til nye kulinariske oplevelser. Vi skal smage nye råvarer og opskrifter. Og vi skal tale om mad og blive klogere på mad og diskutere mad: Er der en modsætning mellem velsmag og sundhed? Hvordan holder man den slanke linje uden at blive kostforagter? Hvilken vej går madudviklingen i disse år? Vi skal også på et par udflugter til restaurationer og fødevareproducenter på Sydhavsøerne. Kursusledere: Jesper Ravn og Jannie Lehmann.

På dette fag deltager en lille gruppe fra Frederikssund Seniorrejseklub.

OBS: I det trykte kursuskatalog stod, at vi om fredagen skulle deltage i Madens Folkemøde på Engestofte Gods, men foreningen bag Madens Folkemøde har besluttet at flytte arrangementet en måned frem til d. 11. og 12. juni 2021, oplyser de i en pressemeddelelse d. 10. november 2020.

 

VANDRING PÅ PILGRIMSRUTEN

Den danske pilgrimsrute strækker sig over 985 km. På vores vandrehold kan du gå en del af turen på cirka 70 km hen over Falster og Lolland. Turen starter på Falster, hvor vi kommer forbi den berømte valfartskirke Kippinge og videre til Guldborg og Sakskøbing by. Herfra skridter vi forbi Engestofte Gods, der ligger ved Maribo søerne. Vi følger søen til Maribo, hvor vi besøger pilgrimshuset og domkirken. Fra Maribo går vi på den nedlagte roebane til Holeby og sluttelig til Rødbyhavn. Under turene vil der blive fortalt om det, vi ser, og der vil blive tid til eftertanke og refleksion. Vi bliver kørt ud fra højskolen om morgenen til stedet, hvor vi sluttede dagen før, og har madpakke med, som vi selv smører om morgenen. Turene ligger på mellem 12 km og 18 km pr. dag. Medbring rygsæk, regntøj, vandflaske og godt humør. Lærer: Jan Borre

 

ROMANTIK I DEN TREDJE ALDER

En klar tendens i disse år er, at stadig flere seniorer har mod på at indlede et kæresteforhold, hvad enten baggrunden er, at livspartneren er død, man er blevet skilt eller har været single i mange år. Men det er ofte ikke så let. Hvilke udfordringer er der, når man i den tredje alder gerne vil have en ny kærlighedsrelation? Hvordan sætter man grænser og beskytter sig selv? Og hvordan tackler man, hvis ens nye kærlighed har helt andre forventninger til forholdet end en selv? Hvordan finder man i det hele taget en ny kæreste? Og tager det første skridt, når man møder en potentiel kandidat? Alt det arbejder vi med på kurset. Vi taler også om, hvad kærligheden til tidligere partnere har betydet og stadig betyder for den enkelte. For optimalt udbytte fordres det, at kursisterne er indstillede på at bidrage med egne erfaringer og ønsker til kærligheden. Kursusleder er psykoterapeut Martin Østergaard, kendt for bestsellerne ”Vejen til mandens hjerte” og ”Vejen til kvindens hjerte”.

 

TEGNING/GRAFIK

Blyant, tusch og tegnepapir er fantastiske redskaber til at sanse verden. På dette kursus lærer du nogle af de grundlæggende tegneteknikker i blyant og tusch. Vi arbejder med byer og landskaber i tre lag: Forgrund, mellemgrund og baggrund. Der kan også arbejdes med at tegne oven på fotos og lave grafik på computeren. Lærer: Mikkel Thomas Christensen.

 

FISKERI

I starten af maj er hornfiskene helt ustyrlige, og samtidig er der masser af havørred langs Falsters kyster. Kurset er tiltænkt dig, som er almindelig afslappet lystfisker – og som vil opleve de bedste fiskepladser inden for rimelig afstand af højskolen. Som udgangspunkt vil vi fiske med almindeligt kystgrej, dvs. blink, agn, flue og silkesnor, men hvis nogen vil forsøge sig med fluestangen, er det også i orden. Du skal selv medbringe grej, gyldigt fisketegn og beklædning. Kursuslederen vil desuden have en lille mængde smågrej til salg. Lærer: Thomas Bjerre.

 

Det sker der også:

Hele ugen er det skruet ekstra op for det kulinariske, så glæd dig til lækker mad hele ugen!

Onsdag d. 5. maj er der festaften med en 3-retters festmenu og underholdning