Hold 2021-06: Kold krig – Lær at læse noder – Digitalt foto – Yoga for seniorer d. 11/4 – 17/4

DKK 3,500.00DKK 9,400.00

 

Hold 6 er et 1 uges kursus med valgfag som man følger hele ugen

Pris i enkeltværelse 5.100,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 9.400,-

Pris som dagskursist 3.500,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

Hold 6 er et 1 uges kursus med valgfag som man følger hele ugen

KOLD KRIG

Begrebet ”Den Kolde Krig” dækker de politiske konflikter, som opstod mellem de tidligere allierede fra 2. Verdenskrig: På den ene side USA som leder af den vestlige interessesfære og på den anden side USSR som leder af den østlige. Det var angiveligt den engelske forfatter George Orwell, der som den første talte om ”kold krig”, som reelt brød ud i 1945 og først sluttede med USSRs sammenbrud i 1991. Heldigvis kom det som bekendt aldrig til ”varm krig” mellem de to blokke, men der blev udkæmpet flere stedfortræderkrige gennem perioden: Bl.a. den græske borgerkrig, Koreakrigen og Vietnamkrigen. På dette kursus vil vi gennem fortælling, billeder, lyd og filmklip (heraf en del på engelsk) forsøge at få et overblik over Den Kolde Krig. Lærer: Peter Søvad.

 

LÆR AT LÆSE NODER

Har du aldrig helt knækket koden omkring de små blækklatter på nodelinjerne? Så er her chancen for et lynkursus, så du selv kan aflure sangene i fx højskolesangbogen deres melodi. Nodelæsning kan snildt læres på 1 uge. Vi benytter klaveret som instrument til at forstå noderne og høre dem få liv. For de hurtige bliver der mulighed for at tage hul på becifringsspil med to hænder. Lærer: Thomas Bjerre.

 

DIGITALT FOTO

Næsten alle har i dag et fotografiapparat på sig i form af en smartphone, tablet eller et egentligt digitalt kamera. Og langt de fleste giver teknisk fremragende foto med knappen stillet på automatik. Men et godt foto kræver mere end blot at være skarpt. På kurset lærer du om billedkomposition, og hvordan man med blot små forandringer i måden at fotografere på kan gøre sine billeder direkte fremragende. Vi arbejder også med kameraindstillinger i felten, og hvordan du efter endt fotografering kan beskære og farvekorrigere dine fotos. Endelig kommer vi også rundt om, hvordan du bedst lagrer dem. Max. 12 deltagere. Lærer: Jan Borre.

 

YOGA

Yoga for seniorer på Marielyst er blevet så populært, at vi 2021 afvikler to yoga-kurser. Der er også god grund til, at rigtig mange seniorer er begejstrede for at dyrke yoga. For yoga træner både krop og sind. På vores to kurser står den på hatha-yoga. I hatha-yoga forsøger man at få kontrol over det fysiske legeme og åndedrættet ved at praktisere yogaens mange klassiske øvelser, og man forsøger at skabe balance både fysisk og psykisk. Yogaøvelserne giver styrke og smidighed til kroppen, og man er inde at påvirke både muskler, led, organer og bindevæv. I yoga har vi stor opmærksomhed på åndedrættet for at øge oplevelsen af nærvær, i at mærke kroppen og få en oplevelse af tilstedeværelse i nuet. Derfor lærer du at turde trække vejret fuldt og roligt igennem. Ved hjælp af åndedrætsøvelser tilfører vi kroppen ny energi, og det er med til at øge vores modstandskraft og give os en oplevelse af indre ro og balance. Undervisningen er bygget op i faser således, at din krop kan indstille sig på yoga. Efter udførelse af de klassiske øvelser samt fokus på åndedrætsøvelser lukkes kroppen langsomt ned igen med en dejlig afspænding, så øvelserne kan få lov til at forplante sig i krop og sind. Lærer: Lone Friis.

 

Det sker der også:

Tirsdag d. 13. april er der live-streamet foredrag fra Aarhus Universitet om magtfulde mikrober der gavner dig

Onsdag d. 14. april er der festaften med en 3-retters festmenu og underholdning

Torsdag d. 15. april er der halvdagsudflugt i bus til seværdigheder på Sydhavsøerne

Torsdag d. 15. april er der koncert med Helle Danum/Inge Andersen Jazz Trio