Hold 2021-05: Dansk politik – Få gang i skriveriet – Klassisk musik – It for begyndere – Pileflet d. 14/3 – 27/3

DKK 5,000.00DKK 12,400.00

 

Hold 5 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 7.000,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.400,-

Pris som dagskursist 5.000,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

Hold 5 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

 

DANSK POLITIK LIGE NU

Er du politisk interesseret, ved du, hvor hurtigt de politiske styrkeforhold kan skifte. Og hvordan uforudsete begivenheder som fx flygtningestrømmen i 2015 og corona-smitten i 2020 kan vende op og ned på alting. På dette kursus kommer du tæt på den politiske dagsorden, som den ser ud lige, når kurset afvikles. Det sker med besøg af en stribe folketingsmedlemmer, som kommer én ad gangen, og som vi i fællesskab udfritter om den aktuelle situation, deres politiske manøvrer, krumspring og kovendinger på Christiansborg. Lærer: Christian Schou.

 

PROSA: FÅ GANG I SKRIVERIET | OBS få ledige pladser tilbage

Har du lyst til at nedskrive dine erindringer til glæde for dig selv og dine efterkommere? Eller måske til at skrive en roman? Flere og flere oplever glæden, når ordene flyder, og ideer eller erindringer står lyslevende på papir. På dette kursus får du hjælp til at flytte tankerne fra hovedet til ord på papiret og til at gøre ordene på papiret levende. Du får også værktøjer til at finde erindringerne frem fra glemslen. Skrivekurset har max. 12 deltagere og er så populært, at vi afvikler det fire gange i 2021. I 2020 udgav holdets lærer en bog med alle sine gode råd til at få gang i skriveriet. Bogen hedder – som kurset – ”Få gang i skriveriet” og kan bestilles i enhver boghandel og netboghandel. Lærer: Hans Chr. Andersen.

 

KLASSISK MUSIK

Dette er kurset for dig, der elsker at lytte til klassisk musik, og hvor du i 2 uger kan læne dig tilbage og nyde nogle af den klassiske musiks største værker. Kurset er tilegnet kammermusikkens verden. Vi skal lytte til kendte værker af berømte komponister, bl.a. Schubert, Beethoven og Nielsen, men inddrager også nogle af de mindre kendte som Bartok, Corelli og Hartmann. Og vi skal opleve, hvor forskelligt værkerne kan spilles af forskellige musikere og i forskellige konstellationer:  Solokoncerter, duoer, trioer, kvartetter og hele symfoniorkestre. Lærer: Simon Vikstrøm.

 

IT FOR BEGYNDERE

Det bliver sværere og sværere at klare sig i dagens Danmark, hvis man ikke besidder de mest basale computer-færdigheder.  Er du slet ikke kommet i gang med at bruge en computer? Eller har du kun lige lært at tænde den? Så er dette kursus for dig. Du lærer, hvordan du bruger computeren til at komme rundt på internettet: Gå i netbanken og læs din post på e-Boks, køb billetter, rejser og varer, se vejrudsigten og følg med i dine yngre familiemedlemmers liv på Facebook og andre sociale medier. Du vil også lære, hvordan du opsætter, sender og modtager e-mails. Max. 12 deltagere. Lærer: Jan Borre.

 

PILEFLET

Tidligt forår og sent efterår inviterer vi til kursus i pileflet. I det tidlige forår er der helt særlige muligheder, når det gælder pil. På forårskurset former vi de sovende vidjer til spændende flettede skulpturelle træer, som du kan plante ud i krukke eller have, når du kommer hjem. Du lærer også om pasning og pleje af dine nye flettede piletræer. Og så arbejder vi naturligvis også med fletning af opblødt pil, fx plantestativer, kurve, foderautomater, fade, bakker m.m. På efterårskurset arbejder vi med opblødt pil og bark. Du kan flette fuglefoderhuse, fuglefoderautomater, kurve, bakker, hjerter, stjerner og meget andet. Desuden kan du lære at strimle barken og flette små beholdere. Begge kurser henvender sig både til begyndere og øvede. Lærer: Gitte Kjær.

 

Det sker der også:

Tirsdag d. 16. marts er der live-streamet foredrag fra Aarhus Universitet om pandemier i de sidste 200 år

Onsdag d. 17. marts er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Lørdag d. 20. marts er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på sydhavsøerne.