Hold 2021-03: Korsang – Lolland-Falsters natur – Sprogets finesser – Broderi – PC med 3D-print d. 21/2 – 6/3

DKK 5,000.00DKK 12,400.00

 

Hold 3 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

KURSET ER DESVÆRRE AFLYST JVF. CORONA-RESTRIKTIONER – ALLE TILMELDTE BLIVER KONTAKTET

Pris i enkeltværelse 7.000,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.400,-

Pris som dagskursist 5.000,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

Hold 3 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

KOR

En tilbagevendende succes på Højskolen Marielyst er årets kor-kursus, hvor vi knokler, sveder, griner og indøver et repertoire, som vi synger for resten af højskolen og evt. udefrakommende gæster på kursets sidste dag. Vi synger fortrinsvis 2- og 3-stemmige satser og fortrinsvis på dansk, men enkelte ting på andre sprog (fx engelsk) kan snige sig ind. Det er ikke nødvendigt at kunne synge efter noder – det lærer vi undervejs. Kom og nyd 2 aktive uger sammen med andre sangglade mennesker. Alle kan være med! Lærere: Jan Borre og Thomas Bjerre.

 

LOLLAND-FALSTERS NATUR

Naturen på Lolland og Falster er langt mere unik og varieret, end de fleste forestiller, når man taler om ”det flade Lolland”. På dette kursus kommer du på en rundrejse i landsdelens spændende natur. Vi tager udgangspunkt i de forskellige naturtyper, der findes på Sydhavsøerne og bevæger os rundt i både dyre- og planteverdenen. På kurset vil der indgå to ekskursioner til en interessant naturlokalitet på hhv. Falster og Lolland. Lærer: Simon Vikstrøm.

 

SPROGETS FINESSER

At kunne tale og skrive er nok den vigtigste egenskab ved os mennesker: Uden sprog ville vi ikke eksistere og have den plads på planeten, som vi har – på godt og ondt. Med en omskrivning af et kendt citat: Jeg taler, altså er jeg. Kurset dykker ned i mange sider af sproget: Vi ser på sprogets oprindelse, på sproget i hjernen, på sprogslægtskab og sprogfamilier og på det danske sprogs udvikling frem til i dag. Vi tager pulsen på dagens dansk og dets forhold til andre europæiske sprog: Er modersmålet i fare, eller vil dansk bestå? Vi går en række ord efter i sømmene under devisen ”Hvorfor hedder det sådan” og ”Tag ikke det enslydende for pålydende”. Undervejs vil der være mulighed for at stille sprogspørgsmål af enhver art, og vi vil indlede hver dag med at grave i et ord eller udtryk, der er oppe i tiden. Lærer: Ole Lauridsen.

 

BRODERI

På dette kursus skal vi hylde broderiet! Vi tager udgangspunkt i teknikkerne stramaj og korssting. Vi skal montere broderierne på lommer, muleposer, forklæder, skjorter, t-shirts eller bukser, som I tager med, eller på toiletpunge og brilleetuier, som vi først syr. Der vil også være mulighed for at brodere på filtede kugler eller armringe til fx broderede smykker. Der vil være oplæg om broderi-kunst fra hele verdenen, vi får besøg af en gæst eller to, og så vil der være masser af bøger og motiver i værkstedet til inspiration. Højskolen har lidt materialer til rådighed mod betaling, men medbring gerne nåle, stof, garn og tøj, du vil brodere på. Kurset kræver ingen forudsætninger, andet end at du kan håndtere nål og tråd. Max. 12 deltagere. Lærer: Jannie Lehmann.

 

AVANCERET COMPUTERBRUG MED 3D-PRINT

Et kursus til den habile computerbruger, der ønsker at gøre computeren til sin kreative ven og skabe sjove og spændende figurer med 3D-print. Du lærer en række avancerede programmer at kende, som du kan bruge til at tegne og producere dine egne designs. Vi ser også på mulighederne, der findes i diverse Makerspaces og FabLabs landet over. Vi skal også på besøg i det lokale FabLab, hvor vi får 3D-printet, laserskåret, folieskåret eller fræset vores designs. Du skal påregne udgifter til den sidste del af processen. Max. 12 deltagere. Lærer: Mikkel Thomas Christensen.

 

Det sker der også:

Tirsdag d. 23. februar er der live-streamet foredrag fra Aarhus Universitet om sære sanser

Onsdag d. 24. februar er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Lørdag d. 27. februar er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på sydhavsøerne

Torsdag d. 4. marts er der koncert med Ensemble Storstrøm: Drømte mig en drøm