Hold 2020-26A: Den nye og gamle højskolesangbog d. 29/11 – 5/12

DKK 1,500.00DKK 8,800.00

 

Hold 26A er et 1 uges klassisk højskolekursus, hvor vi siger farvel til den gamle og goddag til den nye højskolesangbog

Pris i enkeltværelse 4.800,- kr.

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 8.800,- kr.

Pris som dagkursist 1.500,- kr. (du deltager kl. 8.00 til 17.15 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

HØJSKOLE CLASSIC: Farvel til den gamle højskolesangbog – goddag til den nye

Den 12. november 2020 udkommer den nye højskolesangbog, den 19. udgave af Danmarks mest solgte bog. Den nye udgave kommer til at rumme 601 sange. 150 af dem af er nye, og 125 er røget ud i forhold til den 18. udgave.

På denne udgave af vores populære kursus, Højskole Classic siger vi farvel til den gamle sangbog og goddag til den nye – dels med fortællinger og foredrag om både nye og gamle sange, og ikke mindst ved at synge af karsken bælg fra både den gamle og nye sangbog.

Højskole Classic er et 1-uges kursus, som vi afvikler fire gange hen over året, og som på mange måder er helt klassisk højskole, som vore åndelige stamfædre, N.F.S Grundtvig og Kresten Kold definerede højskolen tilbage til dens start i 1840’erne.

For især Grundtvig var højskolen et middel til folkelig dannelse ved at give almindelige mennesker indsigt i historie, litteratur og samfundsforhold, men uden at han angav nogen klar læseplan, heller ikke for den højskole han selv grundlagde i 1856. Skolen måtte tegnes af de mennesker, der drev den, mente han.

For os på Marielyst betyder det, at vi har udviklet en højskoleuge med vægt på sang og musik, historie og aktuelle samfundsanliggender.

Det bliver en uge, hvor alle skolens lærere bidrager med hver deres spidskompetencer i en stribe udfordrende foredrag. Og så bliver der på dette kursus sunget igennem!

Vi tager også på en udflugt til et spændende hjørne af Sydhavsøerne.

Her kan du læse om, hvad højskoledagen ellers byder på, klik HER

Det sker der også:

Onsdag d. 2. december er der festaften med en 3 rettes festmenu med smag af jul.