Hold 2020-25: Få gang i skriveriet – Klassisk musik – Skulptur og beton – Humor og revy – Bliv dus med din iPad – 8/11 til 21/11

DKK 3,000.00DKK 11,600.00

 

Hold 25 er et 2 ugers kursus med valgfag om formiddagen

Pris i enkeltværelse 6.600,- kr.

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 11.600,- kr.

Pris som dagkursist 3.000,- kr. (du deltager kl. 8.00 til 17.15 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

2 ugers kursus med valgfag om formiddagen og som man følger begge uger

FÅ GANG I SKRIVERIET – UDSOLGT
Har du lyst til at nedskrive dine erindringer til glæde for dig selv og dine efterkommere? Eller til at skrive digte og noveller. Måske en roman? Flere og flere gør det og oplever glæden, når ordene flyder, og ideer eller erindringer står lyslevende på papir. På dette kursus får du hjælp til at flytte tankerne fra hovedet til ord på papiret og til at gøre ordene på papiret levende. Du får også værktøjer til at finde erindringerne frem fra glemslen. Kurset har plads til maksimalt 12 deltagere. Der er ingen krav til hverken teknisk udstyr, erfaringer eller færdigheder. Lærer er Hans Chr. Andersen.

DEN KLASSISKE MUSIKS MESTERVÆRKER
Dette er kurset for dig, der elsker at lytte til klassisk musik. Denne gang har kursets lærer, Simon Vikstrøm, valgt de store dirigenter som indfaldsvinkel til musikken du skal lytte til: Barenboim, Mutti, Bernstein, Celibidache, Karajan, Eschenback, Järvi m.fl.

Dirigenten er orkestrets ”instruktør”, og det er dennes ønsker og intensioner, der kommer til udtryk i værkets endelige form. Men dirigenter er som andre mennesker forskellige hvilket også kommer til udtryk i de værker vi skal lytte til. Vi ser og hører musikken på storskærm og der bliver også mulighed for at få indblik i orkestrets opbygning og fx de forskellige instrumenters funktioner og udtryksmuligheder.”

SKULPTUR OG BETON – UDSOLGT
Beton er et utroligt populært og nemt materiale at gå til og arbejde med, som sætter dig i stand til at skabe dine egne unikke brugsting og skulpturer, både til indendørs og udendørs brug. Beton kan fx bruges til at støbe og forme fade, lysestager, krukker, paddehatte, fuglebade, høns, græskar, havenisser – og meget andet.
På kurset lærer du om de forskellige teknikker til støbning og skulpturopbygning. Lær, hvordan du selv fremstiller en latexform til betonstøbning, som kan bruges igen og igen. Du får mulighed for selv at fremstille en genstand i ler, eksempelvis et dyr eller anden figur og lave en latexform deraf. Vi skal også arbejde i fiberbeton, hvor indmaden er flamingo og fiberbetonen bliver påført. Figuren bliver dermed let, men ser tung ud. Teknikken er velegnet til både store og små skulpturer. Husk tøj til værkstedsbrug. Udgifter til materialer beregnes efter forbrug. Der er plads til et begrænset antal deltagere. Lærer er Gitte Kjær.

HUMOR OG REVY
Som danskere bryster vi os gerne af at være lidt mindre selvhøjtidelige og lidt mere humoristiske end mange andre folkeslag.
På dette kursus dykker vi ned i humorens væsen og studerer bl.a., hvordan den danske humor kommer til udtryk i sommerrevyerne – denne unikke danske genre, som i over halvandet århundrede har taget temperaturen på livet i Danmark: Fra kongerøgelse til politikerlede, fra hverdagspjat til højstemt visekunst.
Med afsæt i masser af filmklip og billeder fra de sidste 150 års revyer prøver vi at finde ind til humorens inderste kerne, mens vi griner af det hele. Lærere er Michael Eigtved og Kåre Lind.

BLIV DUS MED DIN iPAD – OGSÅ TIL VIDEOSNAK
Under nedlukningen af Danmark i foråret 2020 var vi mange, der fik øjnene op for at man i dag kan tale sammen og se hinanden på en skærm, om det så er på en helt almindelig pc, en tablet eller en smartphone.

Men hvordan er det nu lige, man gør? Og hvilken løsning skal man vælge af de mange muligheder, som it-firmaerne kaster i hovedet på os. Det svirrer rundt med navne som FaceTime, Skype, Zoom etc. På dette kursus lærer du de forskellige muligheder at kende og hvordan du kan etablere forbindelse med billede og lyd til familie og venner og bekendte. Kurset fokuserer især på mulighederne med en iPad, som er Apples bud på en tablet, de små tynde tavle-computere, som har vundet stor udbredelse de sidste år blandt seniorer.

Foruden at arbejde med samtalemulighederne på iPad, kommer vi også på kurset rundt om de mange andre muligheder, som man kan bruge en iPad til og træner i det hele taget i at navigere sikkert og hurtigt med en iPad. For optimalt udbytte skal du medbringe din egen iPad. Du kan også deltage i kurset med andre typer tablets (eller med smartphone eller pc), men du skal vide, at undervisningen tager sit udgangspunkt i kommandoer og strukturen på en iPad, og derfor kan du ikke forvente optimalt udbytte med andre typer tablets etc. Max. 12 deltagere. Lærer er Jan Borre.

Det sker der også:

Højskolens værksted er åben for alle om eftermiddagen undt. onsdage, lørdag og søndag.

Onsdag d. 11. november er der festaften med en 3 retters festmenu.

Lørdag d. 14. november er der heldagsudflugt i bus, hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på Sydhavsøerne.

Mandag d. 16. november gæster Ditte Okman højskolen om aftenen, hun er bl.a. kendt for programmet “Det vi taler om”.

Tirsdag d. 17. november om aftenen holder Jesper Theilgaard foredrag om klimaforandringer.

Torsdag d. 19. november om aftenen er der koncert med revyviser.

Her kan du læse om, hvad højskoledagen ellers byder på, klik HER