Hold 2020-23: Højskole classic – Romantik i den 3. alder d. 18/10 – 24/10

DKK 1,500.00DKK 8,800.00

 

Hold 23 er et 1 uges kursus med valgfagene Classic samt Romantik i den 3. alder

OBS: Kurset er udsolgt og der er venteliste

Pris i enkeltværelse 4.800,- kr.

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 8.800,- kr.

Pris som dagkursist 1.500,- kr. (du deltager kl. 8.00 til 17.15 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

HØJSKOLE CLASSIC: 1 UGE MED MUSIK, HISTORIE OG AKTUELLE SAMFUNDSANLIGGENDER

Fire gange hen over året afvikler vi et 1-uges kursus, som på mange måder er helt klassisk højskole, som vore åndelige stamfædre, N.F.S Grundtvig og Kresten Kold definerede højskolen tilbage til dens start i 1840’erne. For især Grundtvig var højskolen et middel til folkelig dannelse ved at give almindelige mennesker indsigt i historie, litteratur og samfundsforhold, men uden at han angav nogen klar læseplan, heller ikke for den højskole han selv grundlagde i 1856. Skolen måtte tegnes af de mennesker, der drev den, mente han.

For os på Marielyst betyder det, at vi har udviklet en højskoleuge med vægt på musik, historie og aktuelle samfundsanliggender. Det bliver en uge, hvor alle skolens lærere bidrager med hver deres spidskompetencer i en stribe udfordrende foredrag. Men der bliver også lejlighed til at synge masser af sange fra Højskolesangbogen og høre koncerter med skolens eget orkester, Maries Mænd og musikalske gæster udefra. Skolens store kreative værksted har åbent, hvor der er beskedne materialepriser, og vi skal også på en heldagsudflugt og opleve nogle af de spændende, ukendte sider af Sydhavsøerne. På dette hold deltager en mindre gruppe fra Gladsaxe Kommune.

ROMANTIK I DEN 3. ALDER

Stadig flere seniorer finder en ny kæreste, når livspartneren er gået bort. Men for mange er det bestemt ikke uden udfordringer, ikke mindst i relation til familien. På dette kursus taler vi i fortrolighed om, hvad kærligheden til livspartneren har betydet og stadig betyder for den enkelte. Hvilke udfordringer er der, når man i den tredje alder gerne vil have en ny kærlighedsrelation? Hvordan sætter man grænser og beskytter sig selv? Og hvordan tackler man, hvis ens nye kærlighed har helt andre forventninger til forholdet end en selv? Hvordan finder man i det hele taget en ny kæreste? Og tager det første skridt, når man møder en potentiel kandidat? For optimalt udbytte fordres det, at kursisterne er indstillede på at bidrage med egne erfaringer og ønsker til kærligheden. Max. 15 deltagere. Kursusleder er Pernille Fenger.

Det sker der også:

Højskolens værksted er åben 3 dage.

Onsdag d. 21. oktober er der festaften med en 3 retters festmenu.

Torsdag d. 22. oktober er der heldagsudflugt i bus til spændende seværdigheder på Sydhavsøerne og vi spiser frokosten ude på restaurant.

Torsdag aften d. 22. oktober er der koncert med bandet Rythm People som synger og spiller gospel, pop, jazz og evergreens.

Her kan du læse om, hvad højskoledagen ellers byder på, klik HER