Hold 2020-22: Spil med: Folkemusik – Bliv en god fortæller – Slægtsforskning – Pileflet d. 4/10 – 17/10

DKK 3,000.00DKK 11,600.00

 

Hold 22 er et 2 ugers kursus med valgfag om formiddagen

Pris i enkeltværelse 6.600,- kr.

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 11.600,- kr.

Pris som dagkursist 3.000,- kr. (du deltager kl. 8.00 til 17.15 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

2 ugers kursus med valgfag om formiddagen som man følger begge uger

SPIL MED: FOLKEMUSIK
Behersker du et instrument og er glad for at bruge det til spillemandsmusik, er her et kursus for dig.
Vi skal spille dansemusik fra de nordiske lande med udgangspunkt i den danske tradition. Vi bevæger os ud i fx hopsa, polka, vals og schottis og vil arbejde med melodi, stemmespil og akkompagnement. Alle melodiinstrumenter er velkomne: Violin, fløjte, akkordeon/harmonika, klaver, guitar osv. Oplys om dit instrument ved tilmelding i bemærkningsfeltet. Lærer er Jan Borre

BLIV EN GOD FORTÆLLER
Fortællekunsten har været på vej til at uddø, men er heldigvis blevet genoplivet af dygtige fortællere verden over. På dette kursus skal vi selv fortælle og opleve den helt magiske stemning mellem en levende fortæller og et levende publikum. Vi skal fx fortælle historier om vores liv, vores passion og vores arbejde. Vi skal fortælle vittigheder og historier, som vi ikke kender slutningen på, når vi starter den. Kun vores egen fantasi sætter grænserne. Lad os få historierne og billederne væk fra skærmene og ind i vore hoveder! Instruktør og historiefortæller er Peter Søvad.

SLÆGTSFORSKNING
Jo ældre man bliver, jo tydeligere bliver det for de fleste, hvad de er rundet af. På kurset får du redskaberne til at blive detektiv i dit eget liv – hvad enten du ønsker at finde så mange oplysninger om dine forfædre som muligt, eller om du leder efter nulevende slægtninge ud fra en fælles forfader. Om formiddagen underviser Torben Albret Kristensen i, hvordan du kan søge oplysninger i diverse kilder, hvordan du kommer fra en oplysning videre til den næste, og hvordan du organiserer de fundne informationer. Og om eftermiddagen giver Erik Skafte individuel hjælp. Torben Albret Kristensen er cand. mag i historie og erfaren slægtsforsker, mens Erik Skafte i mange år har assisteret skolens kursister med deres private slægtsforskning. Kurset har plads til max. 12 kursister.

PILEFLET
Tidligt forår og sent efterår inviterer vi til kursus i pileflet.
På efterårskurset arbejder vi med opblødt pil og bark. Du kan flette fuglefoderhuse, fuglefoderautomater, kurve, bakker, hjerter, stjerner og meget andet. Desuden kan du lære at strimle barken og flette små beholdere. Begge kurser henvender sig både til begyndere og øvede. Der vil være beskedne udgifter til materialer. Max. 10 deltagere. Lærer er Gitte Kjær.

Det sker der også:

Højskolens værksted er åben for alle om eftermiddagen undt. onsdage, lørdag og søndag.

Onsdag d. 7. oktober er der festaften med en 3 retters festmenu.

Lørdag d. 10. oktober er der heldagsudflugt med bus, hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på Sydhavsøerne.

Her kan du læse om, hvad højskoledagen ellers byder på, klik HER