Hold 2020-22: Slægtsforskning – Pileflet – Det store kor – Svampejagt d. 4/10 – 17/10

DKK 3,000.00DKK 11,600.00

 

Hold 22 er et 2 ugers kursus med valgfag om formiddagen

Pris i enkeltværelse 6.600,- kr.

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 11.600,- kr.

Pris som dagkursist 3.000,- kr. (du deltager kl. 8.00 til 17.15 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

2 ugers kursus med valgfag om formiddagen som man følger begge uger

SLÆGTSFORSKNING – UDSOLGT
Jo ældre man bliver, jo tydeligere bliver det for de fleste, hvad de er rundet af. På kurset får du redskaberne til at blive detektiv i dit eget liv – hvad enten du ønsker at finde så mange oplysninger om dine forfædre som muligt, eller om du leder efter nulevende slægtninge ud fra en fælles forfader. Om formiddagen underviser Torben Albret Kristensen i, hvordan du kan søge oplysninger i diverse kilder, hvordan du kommer fra en oplysning videre til den næste, og hvordan du organiserer de fundne informationer. Og om eftermiddagen giver Erik Skafte individuel hjælp. Torben Albret Kristensen er cand. mag i historie og erfaren slægtsforsker, mens Erik Skafte i mange år har assisteret skolens kursister med deres private slægtsforskning. Kurset har plads til max. 12 kursister.

PILEFLET – UDSOLGT
Tidligt forår og sent efterår inviterer vi til kursus i pileflet.
På efterårskurset arbejder vi med opblødt pil og bark. Du kan flette fuglefoderhuse, fuglefoderautomater, kurve, bakker, hjerter, stjerner og meget andet. Desuden kan du lære at strimle barken og flette små beholdere. Begge kurser henvender sig både til begyndere og øvede. Der vil være beskedne udgifter til materialer. Max. 10 deltagere. Lærer er Gitte Kjær.

DET STORE KOR
En tilbagevendende succes på Højskolen Marielyst er årets kor-kursus, hvor vi synger, knokler, sveder, griner og ind-øver et repertoire, som vi synger for resten af højskolen og evt. udefra kommende gæster på kursets sidste dag. Vi synger fortrinsvis 2- og 3-stemmige satser. Fortrinsvis på dansk, men enkelte ting på andre sprog (fx engelsk) kan snige sig ind. Det er ikke nødvendigt at kunne synge efter noder – det lærer vi undervejs. Kom og nyd 2 aktive uger sammen med andre sangglade mennesker. Alle kan være med! Instruktører og musikere er Jan Borre og Peter Søvad.

SVAMPEJAGT 
Alle svampe kan spises – det er bare virkningen, der er forskellig! Vi drager i felten og lærer kunsten at finde de gode spisesvampe – og skelne dem fra de giftige. Bliver man først grebet af denne verden, er den svær at slippe igen. På kurset vil du også lære om svampenes værter, træerne. Max 8 deltagere. Lærer er biolog Simon Vikstrøm.

Det sker der også:

Højskolens værksted er åben for alle om eftermiddagen undt. onsdage, lørdag og søndag.

Mandag aften d. 5. oktober gæster præst, debattør, forfatter mv. Kathrine Lilleør højskolen med foredraget ““Det allerværste og det allervigtigste for mig”.

Tirsdag aften d. 6. oktober er der foredrag ved Rune Skovgaard Rasmussen, Cand.psych. og lektor med overskriften “Hold hjernen i form”.

Onsdag d. 7. oktober er der festaften med en 3 retters festmenu.

Lørdag d. 10. oktober er der heldagsudflugt med bus, hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på Sydhavsøerne.

Her kan du læse om, hvad højskoledagen ellers byder på, klik HER