Hold 2020-20: Visesang – Holbergs univers – Homoseksuel før og nu – Senior med stil – Trækfugle – Yoga d. 13/9 – 19/9

DKK 1,500.00DKK 14,000.00

Hold 20 er et 1 uges kursus med valgfag

Pris i enkeltværelse 4.800,- kr. / Fuglekursus incl. tillæg i alt 7.400,- kr.

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 8.800,- kr. / Fuglekursus incl. tillæg i alt 13.600,- kr. (1 dobbeltværelse tilbage)

Pris som dagkursist 1.500,- kr. (du deltager kl. 8.00 til 17.15 og overnatter hjemme undt. på turen til Sønderjylland)

DKK 0.00Beskrivelse

1 uges kursus med valgfag om formiddagen som man følger hele ugen

VISESANG – UDSOLGT
Viser er bestemt ikke gået af mode – de trives i bedste velgående, og på dette kursus dykker vi ned i samlingen af nyere danske viser.
Du får mulighed for både at høre andre synge, selv synge med eller solo fremføre en vise over for holdets øvrige deltagere. For en vise bliver ikke nødvendigvis sunget, men fremført, og man behøver derfor ikke have en stor stemme for at kunne gøre sig som visesanger – det vigtigste er at fremføre visen med sjæl og nerve. Du er også velkommen til at medbringe egne tekster (og evt. instrument), som vi kan arbejde med. Lærer er Jan Borre.

HOLBERGS UNIVERS
Vi begiver os ind i Ludvig Holbergs univers. Du hører om Holbergs liv, hans tanker og skrifter i mange retninger. Du hører om den periode, han levede i. Men først og fremmest kommer du til at tænke over og more dig over hans komedier. Lærer er Kåre Lind.

HOMOSEKSUEL – FØR OG NU
Måske er du selv homoseksuel, måske er du biseksuel, måske kender du en, som er det, eller måske er du bare interesseret i at vide mere om homo-kultur og om dette at elske en person af eget køn.
Gennem litteratur, avisartikler, film og musik spejler vi på dette kursus homoseksualitet fra antikkens verden til nutidens SoMe-kultur. Vi læser tekster af forfattere som Herman Bang, Henning Beck og Niels Henning Falk Jensby, der i 2016 modtog BogForums debutantpris for den voldsomme og stærkt erotiske roman ”Techno”. Vi ser film, reklamer og lytter til musik.
Vi ser på homoseksualitet som begreb i Danmark, om sædelighedsfejden, om Den Grimme Lov i begyndelsen af 1960’erne, om prostitution, aids, de første homovielser, queer-kultur og tiden med internettet.
Kunsten og kulturen er udgangspunktet for en fælles samtale og dialog om det at være homoseksuel før og nu. Kurset henvender sig til alle uanset seksuel orientering.
Underviser: Journalist og forfatter Ole Blegvad, der selv er homoseksuel og på 26. år bor med sin mand.

SENIOR MED STIL – UDSOLGT
Dette kursus holdt vi første gang i 2019 med stor succes og har derfor også sat det på programmet i 2020. Det er et kursus for dig, der går op i dit udseende og din fremtræden. Og som bruger tid og penge på jævnlige tøjkøb og frisørbesøg. Lærer er stylingcoach Gitte M. Jensen, som vil tage dig med på en rejse ind i tidens mode. Hun vil bl.a. hjælpe dig til at finde din stilkerne, for når du har fundet ind til den, får du let ved altid at kombinere dit tøj, så du får præcis den følelse og det udtryk, du ønsker dig. Du får også styr på tøjsnit og kropsformer, så du ved, hvilke tøjsnit der klæder din krop. Og sidst på kurset får du en individuel styling og make-over med efterfølgende fotografering. Du skal medbringe 4-5 sæt af dit yndlingstøj, sko og tilbehør. Max: 12 deltagere.

500.000 STÆRE – MANDØ OG MARSK. OPLEV SORT SOL I SØNDERJYLLAND
Efteråret er trækfuglenes tid – både på Falster og i Sønderjylland. Vi begynder med 4 dage på højskolen, hvor vi lærer om fugletræk og de mekanismer, der ligger bag. Vi besøger Gedser Odde, en af Østdanmarks bedste trækfuglelokaliteter om efteråret, og vi kommer til foredrag på Gedser Fuglestation og følger med i ringmærkningen. Fredag morgen bryder vi op og kører i bus til Sønderjylland, hvor vi skal opleve fænomenet sort sol, når enorme mængder af stære samler sig i Tøndermarsken for at æde sig fede til trækket sydpå. Vi kører også med traktorbussen gennem Vadehavet til den idylliske ø Mandø, ligesom vi besøger andre spændende fuglelokaliteter på turen. Vi bor 2 dage på Ballumhus Kro, der ligger behagelig tæt på de steder, vi skal besøge.

YOGA FOR SENIORER
Der er god grund til, at rigtig mange seniorer er blevet begejstrede for at dyrke yoga. For yoga træner både krop og sind. Yoga påvirker muskler, led, organer og kirtler og giver smidighed, styrke og kropsbevidsthed. Og som bonus får man øget koncentration, ro og mentalt overskud.
På yoga-kurset bliver du ført ind i yogaens verden med skyldig hensyntagen til dine fysiske begrænsninger. Alle yogatimer afsluttes med dybdemeditation, hvor hjernen og kroppen slapper helt af og giver hvile på en måde, som søvnen sjældent gør. Sanserne skærpes, og du føler dig meget veloplagt, glad og bevægelig bagefter – klar til at møde dagens udfordringer. Lærer er Ulla Stenfors, 66 år og uddannet yogalærer fra Dansk Yoga i 1999. Hun har siden undervist på fuld tid i yoga og har især stor erfaring i yoga med folk med diverse skavanker.

 

OBS: Højskolens værksted er lukket på dette hold.

Det sker der også:

Onsdag d. 16. september er der festaften med en 3 retters festmenu og musikalsk underholdning.

Her kan du læse om, hvad højskoledagen ellers byder på, klik HER