Hold 2020-16: Strejftog på Sydhavsøerne – Lær at ro kajak d. 2/8 – 8/8

DKK 3,000.00DKK 9,600.00

 

1 uges kursus med valgfag som man følger hele ugen – UDSOLGT

Pris i enkeltværelse 5.200,- kr.

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 9.600,- kr.

Pris som dagkursist 3.000,- kr. (du deltager kl. 8.00 til 17.15 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Varenummer (SKU): 16-2020 Varekategori: Tags: , , , , ,

Beskrivelse

1 uges kursus med valgfag som man følger hele ugen

STREJFTOG PÅ SYDHAVSØERNE
Strejftog på Sydhavsøerne er et 1-uges kursus, hvor vi sætter fokus på Sydhavsøerne, dvs. de tre store øer Lolland, Falster og Møn og de omkringliggende småøer Fejø, Femø, Askø, Bogø og Nyord. To af dagene tager vi på heldagsudflugt til nogle af øernes seværdigheder og får frokosten på gode spisesteder på øerne. I 2020 går udflugterne Falster rundt samt til Møn og Nyord.

De øvrige dage dykker vi hjemme på højskolen ned i øernes historie, litteratur, kultur og natur. Der vil også være foredrag om andre emner i løbet af ugen. Og så vil højskolen som altid genlyde af masser af sang og musik.

På dette kursus deltager gruppe fra Ældresagen Albertslund.

LÆR AT RO KAJAK
At ro kajak er blevet uhyre populært blandt seniorer de seneste år. Og når vi nu har et af Danmarks bedste farvande til kajak-sejlads tæt på, nemlig Guldborgsund, er det oplagt med et kajak-kursus for begyndere. Vi havde kurset på programmet første gang i 2019 og med så stor succes, at vi udbyder det 2 gange i 2020. Kurset er arrangeret sammen med Søren Kastrup fra firmaet Hasselø Kajak, der stiller 6 havkajakker til rådighed for kurset og står for kajak-undervisningen. Kajakkerne ligger stabilt i vandet og er nemme at komme ned i og op af igen.

Af kursets 5 undervisningsdage bliver de tre på vandet i Guldborgsund, mens de øvrige to undervisningsdage bruges på kajakteori og sikkerhed hjemme på højskolen. Du vil lære at styre kajakken og opdage, hvor sikkert det er at ro havkajak. Vi arbejder bl.a. med manøvreringsøvelser, lege og teknisk træning. Sikkerhed er en topprioritet, og redningsøvelser indgår derfor som en naturlig del af træningen. Du lærer fx at tømme kajakken for vand og komme op i den igen, mens du ligger på vandet. Ugen sluttes af med en længere tur på vandet alt efter vejret – og måske udfordres du til at forsøge et grønlænderrul. Der er max. plads til 6 deltagere på holdet. Lærer er Søren Kastrup.

Højskolens værksted er lukket på dette hold.

Det sker der også:

Tirsdag d. 4. august er der kunsthåndværkermarked på Marielyst Torv – det tager 3 min. at gå fra højskolen til Marielyst Torv.

Onsdag d. 5. august er der festmiddag med en 3 retters festmenu og musikalsk underholdning.

Her kan du læse om, hvad højskoledagen ellers byder på, klik HER