Hold 2020-10: Strejftog på Sydhavsøerne – Lær at ro kajak – Fluefiskeri d. 24/5 – 30/5

DKK 3,000.00DKK 9,600.00

 

1 uges kursus med valgfag om formiddagen som man følger hele ugen

Pris i enkeltværelse 5.200,- kr.

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 9.600,- kr.

Pris som dagkursist 3.000,- kr. (du deltager kl. 8.00 til 17.15 og overnatter hjemme)

OBS: Der er nu venteliste på kajak-kurset.

 

DKK 0.00Beskrivelse

Hold 10 er et 1 uges kursus med valgfag om formiddagen som man følger hele ugen

STREJFTOG PÅ SYDHAVSØERNE
Strejftog på Sydhavsøerne er et 1-uges kursus, hvor vi sætter fokus på Sydhavsøerne, dvs. de tre store øer Lolland, Falster og Møn og de omkringliggende småøer Fejø, Femø, Askø, Bogø og Nyord.
To af dagene tager vi på heldagsudflugt til nogle af øernes seværdigheder og får frokosten på gode spisesteder på øerne. De øvrige dage dykker vi hjemme på højskolen ned i øernes historie, litteratur, kultur og natur.
Der vil også være foredrag om andre emner i løbet af ugen. Og så vil højskolen som altid genlyde af masser af sang og musik. På dette kursus deltager en mindre gruppe fra Ældresagen i Dragør.

LÆR AT RO KAJAK – UDSOLGT
At ro kajak er blevet uhyre populært blandt seniorer de seneste år. Og når vi nu har et af Danmarks bedste farvande til kajak-sejlads tæt på, nemlig Guldborgsund, er det oplagt med et kajak-kursus for begyndere. Vi havde kurset på programmet første gang i 2019 og med så stor succes, at vi udbyder det 2 gange i 2020. Kurset er arrangeret sammen med Søren Kastrup fra firmaet Hasselø Kajak, der stiller 6 havkajakker til rådighed for kurset og står for kajak-undervisningen. Kajakkerne ligger stabilt i vandet og er nemme at komme ned i og op af igen. Af kursets 5 undervisningsdage bliver de tre på vandet i Guldborgsund, mens de øvrige to undervisningsdage bruges på kajakteori og sikkerhed hjemme på højskolen. Du vil lære at styre kajakken og opdage, hvor sikkert det er at ro havkajak. Vi arbejder bl.a. med manøvreringsøvelser, lege og teknisk træning. Sikkerhed er en topprioritet, og redningsøvelser indgår derfor som en naturlig del af træningen. Du lærer fx at tømme kajakken for vand og komme op i den igen, mens du ligger på vandet. Ugen sluttes af med en længere tur på vandet alt efter vejret – og måske udfordres du til at forsøge et grønlænderrul. Der er max. plads til 6 deltagere på holdet. Lærer er Søren Kastrup.

FLUEFISKERI
Vidste du, at det er muligt at fange stort set alle fisk med flue? På Falster, Lolland og Møn har vi nogle af Danmarks bedste kyststrækninger, når det gælder fiskeri med fluer. Vi holder fluefiske-kursus i maj, hvor havet omkring Sydhavsøerne byder på fladfisk, havørred, aborre, gedder og hornfisk i store stimer. På kurset starter vi med at binde de fluer, vi skal forsøge os med senere ved kysten. Når fluerne er klar, bliver der instruktion i fluekastningens svære kunst. Og så er det ellers ud til kysten og forsøge sig. Kurset er både for nybegyndere og garvede lystfiskere. Det vil være muligt at købe fluebindingsudstyret, når kurset er færdigt. Kursusprisen inkluderer alle udgifter og fiskelicens for hele ugen. Er det muligt, så medbring eget udstyr. Ellers har vi et par fluestænger, du kan låne, hvis det skulle være nødvendigt. Lærer er Jens Fogh.

Det sker der også:

Højskolens værksted er lukket på dette hold, da alle er “på farten” de fleste dage.

Onsdag d. 27. maj er der festaften med en 3-retters festmenu.

Torsdag aften d. 28. maj er der koncert med Sakskøbing mandskor.

Her kan du læse om, hvad højskoledagen ellers byder på, klik HER