Hold 2020-09: 60’ernes musik – Det store fugleinferno – Velkommen på nettet – Bridge d. 10/5 – 23/5

DKK 3,000.00DKK 11,600.00

 

Hold 9 er et 2 ugers kursus med valgfag om formiddagen som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 6.600,- kr.

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 11.600,- kr.

Pris som dagkursist 3.000,- kr. (du deltager kl. 8.00 til 17.15 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

2 ugers kursus med valgfag om formiddagen som man følger begge 2 uger

60’ERNES MUSIK
En vigtig del af 60’ernes omvæltninger var nyskabelserne inden for pop- og rockmusik.
Med afsæt i 50’ernes amerikanske country, rock’n’roll og blues skabte britiske grupper som The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks m.fl. en sand revolution, hvis eftervirkninger vi stadig mærker.
På dette kursus skal vi høre en masse musik fra 60’erne. Dels musik, som kursets lærer, Peter Søvad, har fundet frem, dels kursisternes egne musikforslag. Vi skal også høre historien om de fremtrædende musikere fra perioden og i dén forbindelse også berøre nogle af de markante samfundsmæssige forhold i tiden.

DET STORE FUGLEINFERNO
I maj er de fleste af vore sangfugle ankommet, og alle synger de om kap. Så det er nu, det store kor af fuglestemmer skal nydes og læres. Og fugleinfernoet opleves og læres bedst udendørs, hvorfor vi bruger en del tid i felten. Skulle vi støde på en sjov blomst eller en flot sommerfugl undervejs, vil vi selvfølgelig også bruge tid på dem. Vi håber selvfølgelig også, at nattergalen har været så venlig at slå sig ned et sted i nærheden, så vi kan nyde dennes sang også. Lærer er Simon Vikstrøm.

VELKOMMEN PÅ NETTET
Det bliver sværere og sværere at klare sig i dagens Danmark, hvis man ikke besidder de mest basale computer-færdigheder. På dette kursus lærer du at bruge computeren til at komme rundt på internettet: Hvordan du bruger netbank og e-boks, hvordan du køber billetter og varer, hvordan du finder en vejrudsigt, og hvordan du går på Facebook og andre sociale medier. Du vil også lære, hvordan du opsætter, sender og modtager e-mails. Max. 12 deltagere. Lærer er Jan Borre.

BRIDGE – VERDENS SVÆRESTE TANKESPORT
At spille bridge bliver aldrig kedeligt, og glæden ved spillet overlever både alderdom og fysiske skavanker. Derfor spiller stadig flere seniorer bridge. Bridgekurset på Marielyst henvender sig både til dig, der aldrig har prøvet spillet og til dig, der allerede mestrer det. For nybegynderne er der hver formiddag undervisning i spillets regler og finesser, så du efter kursets to uger er så godt inde i spillet, at du kan begå dig ved et bridgebord og fx melde dig ind i en klub. Om eftermiddagen kan du vælge mellem at arbejde på vores værksted eller følge dagens eftermiddagsforedrag. For de rutinerede er der hver eftermiddag bridgeturnering, mens de om formiddagen følger et af de andre kurser på hold 9: 60’ernes musik, Det store fugleinferno eller Velkommen på nettet. Bridgelærer: Lis Svendsen.

Det sker der også:

Højskolens værksted er åben for alle om eftermiddagen undt. onsdage, lørdag og søndag.

Mandag aften d. 11. maj gæster journalist og radiovært Ditte Okman højskolen, Ditte laver bl.a. det populære sladderprogram ”Det, vi taler om”.

Onsdag aften d. 20. maj er der koncert med Nykøbing Falster koret.

Her kan du læse om, hvad højskoledagen ellers byder på, klik HER