Hold 2020-08: Højskolens DNA – Romantik i den 3. alder – Slægtsforskning i lægdsruller – Vandrehold d. 3/5 – 9/5

DKK 1,500.00DKK 8,800.00

 

Hold 8 er et 1 uges kursus med valgfag om formiddagen

Pris i enkeltværelse 4.800,- kr.

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 8.800,- kr.

Pris som dagkursist 1.500,- kr. (du deltager kl. 8.00 til 17.15 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

1 uger kursus med valgfag om formiddagen som man følger begge uger

OBS: Du får 500,- kr. i rabat på dette kursus, hvis du er medlem af højskolens skolekreds (dog ej som dagskursist)

HØJSKOLENS DNA?
Hvad en højskole er, kan ikke forklares, men skal opleves. Siger mange. Men hvad er det så, der karakteriserer oplevelsen?
På dette kursus skal vi ind i maskinrummet og arbejde analytisk med højskolen som oplevelse. I utallige kommentarer bliver det nemlig fremhævet, at det bedste ved et højskoleophold er stedets ånd, stedets stemning og det sociale samvær.
Med udgangspunkt i højskolernes fundament – livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse – skal vi forsøge at sætte ord på, hvordan disse begreber udfolder sig i praksis, ikke mindst i relation til en seniorhøjskole som Marielyst. Og så skal vi selvfølgelig også udforske begrebet ”oplevelse”.
Kurset har karakter af studiegruppe, hvor vi i fællesskab analyserer og reflekterer og slutter af med at definere Højskolen Marielyst’ DNA. Max. 15 deltagere. Kursusleder er Jannie Lehmann.

ROMANTIK I DEN 3. ALDER /OBS: Få ledige pladser tilbage
Stadig flere seniorer finder en ny kæreste, når livspartneren er gået bort. Men for mange er det bestemt ikke uden udfordringer, ikke mindst i relation til familien. På dette kursus taler vi i fortrolighed om, hvad kærligheden til livspartneren har betydet og stadig betyder for den enkelte. Hvilke udfordringer er der, når man i den tredje alder gerne vil have en ny kærlighedsrelation? Hvordan sætter man grænser og beskytter sig selv? Og hvordan tackler man, hvis ens nye kærlighed har helt andre forventninger til forholdet end en selv? Hvordan finder man i det hele taget en ny kæreste? Og tager det første skridt, når man møder en potentiel kandidat? For optimalt udbytte fordres det, at kursisterne er indstillede på at bidrage med egne erfaringer og ønsker til kærligheden. Max. 15 deltagere. Kursusleder er Pernille Fenger.

SLÆGTSFORSKNING I LÆGDSRULLER
Slægtsforskning er andet og mere end kirkebøger og folketællinger. Én af de vigtigste kilder til at følge vores (mandlige) aners gøren og laden de sidste 200-250 år er lægdsrullerne – statens fortegnelser over værnepligtige. Men lægdsrullerne er ikke lige til at gå til, for dels har måden, de er ført på, ændret sig gennem dette lange tidsrum, og dels har lovgivningen bag dem ændret sig. Desuden er lægdsrullerne fyldt med mange mere eller mindre logiske forkortelser. På dette kursus får du en grundig indføring i lægdsrullernes mysterier, og du får tid til – under kyndig vejledning – selv at lede efter dine egne forfædre i dem. Max. 12 deltagere. Lærer er Torben Albret Kristensen.

VANDREHOLD
At vandre i flok er blevet populært, især i aldersgruppen 60+. På dette hold kører vi ud fra højskolen til de gode vandrestier, der er rundt om på Lolland og Falster – og mens vi traver dem tynde, får vi fortalt historierne om de seværdigheder, huse og egne, vi passerer. Vi går i jævnt tempo og max. 20 kilometer pr. dag og nyder til frokost madpakker, vi smører om morgenen. Husk tiltrådte vandrestøvler! Vandreguide og fortæller er Jan Borre.

Højskolens værksted er lukket på dette hold.

Det sker der også:

Mandag aften d. 4. maj kl. 19.30 fejrer vi 75 året for Danmarks befrielse i koncerthuset.

Lørdag d. 9. maj afholder vi Skolekredsdag og generalforsamling i højskolens skolekreds. Er du medlem af skolekredsen kan du deltage gratis allerede fra kl. 10.00, hvor der er kaffe/te/croissant efterfulgt af lidt forskønnelsearbejde ude og inde. Derefter frokostbuffet og senere på eftermiddagen kl. 14.00 generalforsamling med valg til højskolens bestyrelse. Læs mere om højskolens skolekreds HER.

Her kan du læse om, hvad højskoledagen ellers på byder. klik HER