Hold 2020-05: Dansk politik lige nu – Få gang i skriveriet – Naturen vågner – Engelsk d. 22/3 – 4/4

DKK 3,000.00DKK 11,600.00

 

OBS * OBS * OBS   Vi må desværre aflyse kurset. Jer der har tilmeldt er kontaktet.

Hold 5 er et 2 ugers kursus med valgfag om formiddagen som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 6.600,- kr.

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 11.600,- kr.

Pris som dagkursist 3.000,- kr. (du deltager kl. 8.00 til 17.15 og overnatter hjemme)

OBS: Få ledige enkeltværelser tilbage

DKK 0.00Beskrivelse

Hold 5 er et 2 ugers kursus med valgfag om formiddagen som man følger i begge uger

DANSK POLITIK LIGE NU
”Dansk politik lige nu” er et nyt kursus på højskolen, som vi afholdt første gang i 2019 og som vi afvikler to gange i 2020.
På begge kurser dykker vi ned i den aktuelle politiske dagsorden i selskab med en række både nuværende og tidligere politikere, som kommer på besøg hver for sig og i dialog med kursuslederen og deltagerne får god lejlighed til at fortælle om og diskutere deres politiske manøvrer, krumspring og kovendinger på Christiansborg. Lærer er Christian Schou.

De politiske gæster indtil videre er: Kasper Roug, Socialdemokratiet / Christian Juhl, Enhedslisten / Kathrine Olldag, de radikale / Ole Birk Olesen, Liberal Alliance / Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti / Søren Pape Poulsen, de konservative.

FÅ GANG I SKRIVERIET – få ledige pladser tilbage
Har du lyst til at nedskrive dine erindringer til glæde for dig selv og dine efterkommere? Eller til at skrive digte og noveller. Måske en roman? Flere og flere gør det og oplever glæden, når ordene flyder, og ideer eller erindringer står lyslevende på papir. På dette kursus får du hjælp til at flytte tankerne fra hovedet til ord på papiret og til at gøre ordene på papiret levende. Du får også værktøjer til at finde erindringerne frem fra glemslen. Kurset har plads til maksimalt 12 deltagere. Der er ingen krav til hverken teknisk udstyr, erfaringer eller færdigheder. Lærer er Hans Chr. Andersen.

NATUREN VÅGNER
Når vinteren rinder, begynder det at krible og krable og spire og gro. I marts måned er de første fugle allerede begyndt at synge, og de første planter står i fuldt flor. Vi følger med på sidelinjen, når naturen vågner, og tager udgangspunkt i det, vi oplever på vores små ture i området omkring højskolen. Det være sig blomster, fugle og dyr. Dette supplerer vi med foredrag i undervisningslokalet om dyr og planter fra den danske natur. Lærer er Simon Vikstrøm.

ENGELSK TIL KONVERSATIONSBRUG – få ledige pladser tilbage
Du ju spik inglis? Engelsk er blevet det sprog, som bruges som en slags international sproglig fællesnævner.
Politikere og andre offentlige personer skal helst kunne klare sig på engelsk, og som turister forventer vi, at man i ikke-engelsktalende lande kan kommunikere med de lokale på elementært engelsk. Dette kursus tager sigte på at genopfriske det skoleengelsk, som mange af os har lært, men som vi måske er lidt nervøse ved at bruge i praksis. Hovedvægten i kurset ligger på engelsk samtale. Oplæsning, oversættelse og filmklip på engelsk vil også indgå i undervisningen, mens grammatik kun vil blive berørt i begrænset omfang. Max. 12 deltagere. Your English professor is Peter Søvad.

Det sker der også:

Højskolens værksted er åben for alle om eftermiddagen undt. onsdage, lørdag og søndag.

Mandag d. 23. marts afholdes reception kl. 15.30 – 17.00 for bogen “Få gang i skriveriet” af Hans Chr. Andersen. Bogen tager afsætning i HCs undervisning på højskolen og er en bog, der handler om at få tanker struktureret og ned på papir samt at få udgivet. Til receptionen deltager inviterede gæster og forfatteren Torben Weinreich.

Lørdag d. 28. marts er der busudflugt til besøgscentret ved byggeriet af den nye Storstrømsbro. Vi spiser middag på Restaurant Lagunen i Guldborg og bagefter videre til Nysted Orgelmuseum. Vi er tilbage på højskolen ved 16-tiden, hvor der er eftermiddagskaffe/te.

Tirsdag aften d. 31. marts gæster Jørgen Møllekær, chefredaktør på Flensborg Avis højskolen med foredraget “Tyskerne elsker Danmark – men hvad med omvendt”.

Torsdag aften d. 2. april er der koncert med Vikstrøm & Vejlstrup, hvor den står på musikalsk spas.

Her kan du læse om, hvad højskoledagen ellers byder på, klik HER