Hold 2020-04: Det store kor – På opdagelse i sproget – Nordisk mytologi – Pileflet d. 8/3 – 21/3

DKK 3,000.00DKK 11,600.00

 

Hold 4 er et 2 ugers kursus med valgfag om formiddagen

Pris i enkeltværelse 6.600,- kr.

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 11.600,- kr.

Pris som dagkursist 3.000,- kr. (du deltager kl. 8.00 til 17.15 og overnatter hjemme)

Pileflet er nu udsolgt. Alle værelser er solgt, der er kun plads som dagskursist.

DKK 0.00Beskrivelse

AFBRUDT midt i forløbet/ 2 ugers kursus med valgfag om formiddagen som man følger begge uger / OBS: Alt udsolgt

DET STORE KOR

En tilbagevendende succes på Højskolen Marielyst er årets kor-kursus, hvor vi synger, knokler, sveder, griner og ind-øver et repertoire, som vi synger for resten af højskolen og evt. udefra kommende gæster på kursets sidste dag. Vi synger fortrinsvis 2- og 3-stemmige satser. Fortrinsvis på dansk, men enkelte ting på andre sprog (fx engelsk) kan snige sig ind. Det er ikke nødvendigt at kunne synge efter noder – det lærer vi undervejs. Kom og nyd 2 aktive uger sammen med andre sangglade mennesker. Alle kan være med! Instruktører og musikere er Jan Borre og Peter Søvad.

PÅ OPDAGELSE I SPROGET

At kunne tale og skrive er nok den vigtigste egenskab ved os mennesker: Uden sprog ville vi ikke eksistere og have den plads på planeten, som vi har – på godt og ondt. Med en omskrivning af et kendt citat: Jeg taler, altså er jeg. Kurset dykker ned i mange sider af sproget: Vi ser på sprogets oprindelse, på sproget i hjernen, på sprogslægtskab og sprogfamilier og på det danske sprogs udvikling frem til i dag. Vi tager pulsen på dagens dansk og dets forhold til andre europæiske sprog: Er modersmålet i fare, eller vil dansk bestå? Vi går en række ord efter i sømmene under devisen ’Hvorfor hedder det sådan’ og ’Tag ikke det enslydende for pålydende’. Undervejs vil der være mulighed for at stille sprogspørgsmål af enhver art, og vi vil indlede hver dag med at grave i et ord eller udtryk, der er oppe i tiden. Lærer er Ole Lauridsen.

NORDISK MYTOLOGI

Vikingernes gamle religion er interessant som aldrig før. Hør om, Thor, Odin, Freja, Balder, Vølvens spådom. Hør om hvordan religionen blev dyrket. Og mød blandt andet en moderne asatroende. Lærer er Kåre Lind.

PILEFLET – UDSOLGT

I det tidlige forår er der helt særlige muligheder, når det gælder pil. På forårskurset former vi de sovende vidjer til spændende flettede skulpturelle træer, som du kan plante ud i krukke eller have, når du kommer hjem. Du lærer også om pasning og pleje af dine nye flettede piletræer. Og så arbejder vi naturligvis også med fletning af opblødt pil, eksempelvis plantestativer, kurve, foderautomater, fade, bakker mm. Kurset henvender sig både til begyndere og øvede. Der vil være lidt materialeudgifter til pil. Lærer er Gitte Kjær.

Det sker der også:

Højskolens værksted er åben for alle om eftermiddagen undt. onsdage, lørdag og søndag.

Tirsdag aften d. 10. marts fortæller ornitolog Mads Desholm om, hvor trækfuglene flyver hen.

Lørdag d. 14. marts er der busudflugt til besøgscentret ved byggeriet af den nye Storstrømsbro. Vi spiser middag på Restaurant Lagunen i Guldborg og bagefter videre til Nysted Orgelmuseum. Vi er tilbage på højskolen ved 16-tiden, hvor der er eftermiddagskaffe/te.

På dette kursus deltager du også i højskolens store arrangement lørdag aften d. 14. marts i koncerthuset, hvor vi fejrer den irske Skt. Patrick’s Day med koncert med højskolens husorkester og irske specialiteter. Vi rigger koncertsalen an med små borde og irsk stemning.

Mandag aften d. 16. marts gæster lægen Charlotte Bech højskolen og fortæller sidste nyt om forskning om vores tarmflora.

Her kan du læse om, hvad højskoledagen ellers byder på, klik HER