Hold 2020-02: Filmkursus – Videnskabsfolk – Velkommen på nettet – Håndværk & Design d. 16/2 – 29/2

DKK 3,000.00DKK 11,600.00

 

Hold 2 er et 2 ugers kursus med valgfag om formiddagen

Pris i enkeltværelse 6.600,- kr.

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 11.600,- kr.

Pris som dagkursist 3.000,- kr. (du deltager kl. 8.00 til 17.15 og overnatter hjemme).

Foreløbigt kursusprogram klik HER.

OBS: Få ledige enkeltværelser tilbage.

 

DKK 0.00Beskrivelse

Hold 2 er et 2 ugers kursus med følgende valgfag om formiddagen

FILMKURSUS. TEMA: ERINDRING
De sidste 10 år har højskolen haft filmkursus i februar med Hans Jørgen Møller som lærer. I år er stafetten givet videre til Kåre Lind, som på dette kursus vil vise en mængde gode spillefilm, der har det til fælles, at de søger at skildre erindringsstof. Det er film, der kredser om, hvordan næsten alle mennesker er rundet af deres opvækst, og hvordan vi bruger resten af livet på at komme overens med vores opvækst. Kom glad med nypudsede briller og nyd de mange skønne og interessante film, som Kåre Lind har fundet frem, og dyk sammen med ham dybere ned i filmenes historier og fortællestruktur.

KOPERNIKUS, EINSTEIN, GAMMAGLIMT OG ATOMER
På dette kursus præsenteres de mest markante gennembrud inden for naturvidenskaben. Det er opdagelser og erkendelser, der siden oldtiden har bidraget til at skabe den verden, vi nyder godt af i dag. Men ingen opdagelser uden videnskabsfolk. Vi hører derfor om folkene bag, om deres personlige historie og samtid. Hvorfor er det lige, at Newton og Einstein bliver nævnt igen og igen, og var Marie Curie virkelig den eneste kvinde inden for naturvidenskabelig forskning, der er blevet berømt? Find selv på flere spørgsmål og få svarene på dette kursus. Lærer er Simon Vikstrøm.

VELKOMMEN PÅ NETTET
Det bliver sværere og sværere at klare sig i dagens Danmark, hvis man ikke besidder de mest basale computer-færdigheder. På dette kursus lærer du at bruge computeren til at komme rundt på internettet: Hvordan du bruger netbank og e-boks, hvordan du køber billetter og varer, hvordan du finder en vejrudsigt, og hvordan du går på Facebook og andre sociale medier. Du vil også lære, hvordan du opsætter, sender og modtager e-mails. Max. 12 deltagere. Lærer er Jan Borre.

HÅNDVÆRK OG DESIGN
Har du lyst til at arbejde med dine hænder, men endnu ikke fundet dit yndlingshåndværk? Eller vil du udfordre dig selv og prøve andre former for håndværk end det, du behersker i forvejen? Så er Håndværk & Design skabt til dig. Her bliver du introduceret til de forskellige håndværksdiscipliner, du kan arbejde med på skolens værksted, og får mulighed for at udfolde dig i den disciplin, du vælger. Der er plads til et begrænset antal deltagere. Lærer er Gitte Kjær.

 

Højskolens værksted er åben for alle om eftermiddagen undt. onsdage, lørdag og søndag.

Tirsdag aften d. 18. februar gæster Hans Jørgen Bonnichsen (tidl. operativ chef for PET) højskolen med foredraget “Barn af grænselandet”.

Mandag aften d. 24. februar gæster Roald Als højskolen og fortæller om sine mange år som håndtegner, krydret med små personlige anekdoter. Der er garanti for mange grin og et par hyggelige timer i selskab med en af Danmarks mest kendte tegnere.

Her kan du læse om, hvad højskoledagen ellers byder på, klik HER