Hold 2020-01: De fem onde år – Få gang i skriveriet – Dirigentpodiets mastodonter – Malekursus d. 2/2 – 15/2

DKK 3,000.00DKK 11,600.00

 

Hold 1-2020 er et 2 ugers kursus med valgfag om formiddagen

Pris i enkeltværelse 6.600,- kr.

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 11.600,- kr.

Pris som dagkursist 3.000,- kr. (du deltager kl. 8.00 til 17.15 og overnatter hjemme)

Foreløbigt kursusprogram klik HER.

 

DKK 0.00Beskrivelse

Hold 1 er et 2 ugers hold med valgfag om formiddagen

DE FEM ONDE ÅR

I 2020 er det 80 år siden, Danmark blev besat af Tyskland og inddraget i 2. verdenskrig, og dermed er det også 75 år siden, vi blev befriet af de allierede. Det er en periode i danmarkshistorien, som mange af os aldrig bliver færdige med at dykke ned i. På kurset skal vi se på forskellige aspekter af besættelsestiden som fx: Samarbejdspolitikken, Danmark i storpolitikken, frihedskampen og hverdagslivet. Formen er den klassiske fortælling med ledsagelse af film og filmklip og meget gerne med inddragelse af kursisternes egne erfaringer og/eller meninger. Historieguide er Peter Søvad.

FÅ GANG I SKRIVERIET

Har du lyst til at nedskrive dine erindringer til glæde for dig selv og dine efterkommere? Eller til at skrive digte og noveller. Måske en roman? Flere og flere gør det og oplever glæden, når ordene flyder, og ideer eller erindringer står lyslevende på papir. På dette kursus får du hjælp til at flytte tankerne fra hovedet til ord på papiret og til at gøre ordene på papiret levende. Du får også værktøjer til at finde erindringerne frem fra glemslen. Kurset har plads til maksimalt 12 deltagere. Der er ingen krav til hverken teknisk udstyr, erfaringer eller færdigheder. Lærer er Hans Chr. Andersen.

DIRIGENTPODIETS MASTODONTER

Dette er kurset for dig, der elsker at lytte til klassisk musik. Denne gang har kursets lærer, Simon Vikstrøm, valgt de store dirigenter som indfaldsvinkel til de forskellige værker, du skal lytte til: Bernstein, Celibidache, Karajan, Dausgaard, Solti, Rattle m.fl. Dirigenten er orkestrets ”instruktør”, og det er dennes ønsker og intensioner, der kommer til udtryk i værkets endelige form. Men dirigenter er lige så forskellige som andre mennesker. Det betyder, at det samme klassiske musikstykke kan lyde helt forskelligt. Dette vil vi også opleve på kurset!

MALEKURSUS: FARVERNES VERDEN! Kom og fyld dig med farver i den mørke årstid. Et kursus for alle, der godt kan lide farver, og som gerne vil lære om farver. Du vil høre om simultane farver, komplementære farver, farvepsykologi og om at blande farver. Vi maler med akvarel, akryl og oliepastel på lærred og papir. Materialer, der er på skolen. Du kan være god eller mindre god til at male – hvis bare du er farveglad, kan du udtrykke dig! Du kan medbringe egne materialer, men du kan også købe det. Lærer er Kåre Lind.

Højskolens værksted er åben for alle om eftermiddagen undt. onsdage, lørdag og søndag.

 

Tirsdag aften d. 4. februar fortæller arkæolog, erhvervsmand og samfundsdebattør Klaus Ebbesen og menneskets liv og færden.

Fredag aften d. 7. februar kan du opleve Anker Sigfusson spille Bachs Cellosuiter ved en koncert i højskolens koncerthus.

Mandag aften d. 10. februar gæster forfatter Anne Marie Christensen højskolen med foredraget “Landsforrædernes børn”, et rørende og tankevækkende foredrag, der fortæller om de generelle vilkår for landsforrædernes børn og samtidig berører forfatterens egen familiehistorie med en bedstefar, der kæmpede på tysk side under krigen i bl.a. SS Division Wiking og i Schalburgkorpset.

Her kan du læse om, hvad højskoledagen ellers byder på, klik HER