7-2019: Fuglekursus – Europas historie – Visesang – Malekursus d. 31/3 – 13/4

DKK 6,600.00DKK 11,600.00

2 uges kursus med valgfag om formiddagen.

Pris i enkeltværelse 6600,-
Pris 2 personer i dobbeltværelse 11.600,-

Husk: Du kan bestille bustransport til/fra højskolen længere nede på siden.

Ryd
Varenummer (SKU): 7-2019 Varekategori: Tags: , , , ,

Beskrivelse

Fugleliv og fuglestemmer
Lyt og lær. I april og maj synger fuglene på højtryk, og mange sangfugle er på vej til Danmark fra de varme lande. På dette kursus får du sandsynligvis lov til at byde løvsangeren velkommen hjem og lære at skelne dens lyd fra de mange andre sangfugle, som du kommer til at kende. Men da ikke alle trækfugle er ankommet, bliver undervisningen i sangstemmer suppleret med mere almen undervisning i fugleliv, som fx feltkendetegn, forekomster, tips til trækobservationer og fuglenes jizz, hvilet omhandler disciplinen at kende en fugl på dens adfærd. Undervisningen foregår både ude og inde. Lærer er Simon Vikstrøm.

Europa i flammer
For Europa var perioden 1914-1945 i realiteten en lang krig med en våbenhvile i midten. Set i bakspejlet var både 1. og 2. verdenskrig uundgåelige og forudsigelige. Vi dykker ned i et Europa i flammer og finder de røde tråde fra den ene krig til den næste – og ser hvordan afslutningen på de to krige stadig præger Europa i dag. Lærer er Peter Søvad.

Visesang
Kan du lide at lytte til viser? Og synge med? Har du lyst til at optræde med en vise? Eller lyst til at akkompagnere til visesang? Eller måske ligefrem lyst til at forsøge dig med selv at skrive en vise? Så er dette kursus noget for dig.
På kurset arbejder vi med en lang række forskellige former og typer for viser (folkevise, skillingsvise, revyvise etc.) fra middelalderen til i dag. Der bliver mulighed for at høre andre synge viser og prøve at synge og fremføre en vise over for andre. For en vise bliver ikke nødvendigvis sunget, men først og fremmest fremført og man behøver derfor ikke have en stor stemme for at blive en fremragende vise-fortolker – det vigtigste er, at fremføre visen med sjæl og nerve. Medbring gerne egne tekster og evt. instrument. Lærer er Jan Borre.

Fortæl med dine billeder
På dette kursus får du en almen indføring i maleteknikker: Akvarel, akryl, blyant, kul og tusch. Men vi vil først og fremmest arbejde med billeder, der på den ene eller anden måde fortæller historier. Vi skal prøve at male erindringer, illustrere digte og fortællinger, male hverdagshistorier, male historiske begivenheder, male fantasier – og se på billedkunstnere, der fortæller historier. Et kursus for uøvede og øvede. Lærer er Kåre Lind.

Yderligere information

Værelsestype

Enkeltværelse, Dobbeltværelse

Kursus 1. person

Fugleliv og fuglestemmer, Europa i flammer, Visesang, Fortæl med dine billeder

Kursus 2. person

Ingen, Fugleliv og fuglestemmer, Europa i flammer, Visesang, Fortæl med dine billeder

Du kunne også være interesseret i...