25-2019: Danskhed – Barok til wienerklassik – Glas og sølv – Svampejagt d. 27/10 – 9/11

DKK 6,600.00DKK 11,600.00

2 uges kursus med valgfag om formiddagen

Pris i enkeltværelse 7300,-
Pris 2 personer i dobbeltværelse 11600,-

Husk: Du kan bestille bustransport til/fra højskolen længere nede på siden.

Ryd
Varenummer (SKU): 25-2019 Varekategori: Tags: , , ,

Beskrivelse

PÅ JAGT EFTER DANSKHEDEN
Danske normer og værdier er blevet nøgleord i den politiske debat. Skik følge eller land fly, siger mange politikere til vores indvandrere, og forlanger de lever i overensstemmelse med danske værdier, som om det er entydige størrelser. I hvert fald har vi de sidste 150 år i høj grad diskuteret og forandret vores værdier.
På kurset skal vi dykke ned i danskheden som fænomen og størrelse. Vi skal tilbage til fødslen af nationalstaten og følge, hvordan mange af vores værdier har været til diskussion op gennem den nyere Danmarkshistorie. Når vi slutter efter 2 uger, skal vi prøve i fællesskab at definere, hvad det vil sige at være ægte dansker i 2019.
Lærere: Kåre Lind og Christian Schou

FRA BAROK TIL WIENERKLASSIK
I vore dage kan vi have musik i ørerne døgnet rundt og alle vegne. Sådan har det ikke altid været.
I løbet af dette kursus skal vi gennemgå musikkens historie fra før Johann Sebastian Bach, hvor musik for menigmand var en sjældenhed, frem til wienerklassik.
Lærer: Peter Søvad

GLAS OG SØLV
Glas er et fantastisk materiale, som kan formes til næsten al ting. På dette kursus kommer du både til at arbejde med glasset, når det er glohedt, og når det er koldt. Men du kan også arbejde med sølv på kurset.
Når det gælder glas som koldt materiale, lærer du at skære, slibe og sammensætte glas i smukke farver og flotte mønstre.
Vi starter med at skære glaspladerne ud med en diamantskærer og går derefter i gang med at sammensætte mønstre og farver frit efter din fantasi. Glasstykkerne kan tillige pyntes med tynde farvede glasstænger, glaspulver samt små glasstumper, inden materialet smeltes sammen i ovnen. Du vil kunne lave smykker og ophæng. Du kan supplere arbejdet med glassmykker med også at lave smykker af sølv.
Når det gælder glas som varmt materiale, kommer du sammen med en medkursist på besøg en halv dag hos vores lokale glaspuster, Line Boye Jacobsen i Stovby Glaspusteri. Under hendes kyndige vejledning lærer du at lave en julekugle eller en brevpresser af glohedt glas, ligesom du skal prøve at blæse din egen glasballon!
Der er kun plads til 10 kursister, og der fyldes op efter først-til-mølle princippet.
Lærer: Leif Thomsen

SVAMPEJAGT!
Alle svampe kan spises – det er bare virkningen, der er forskellig! Vi drager i felten og lærer kunsten at finde de gode spisesvampe – og skelne dem fra de giftige. Bliver man først grebet af denne verden, er den svær at slippe igen. På kurset vil du også lære om svampenes værter, træerne.
Lærer: Simon Vikstrøm

Yderligere information

Værelsestype

Enkeltværelse, Dobbeltværelse

Kursus 1. person

På jagt efter danskheden, Fra barok til wienerklassik, Glas og sølv, Svampejagt

Kursus 2. person

INGEN, På jagt efter danskheden, Fra barok til wienerklassik, Glas og sølv, Svampejagt

Du kunne også være interesseret i...