22-2019: Fugletræk – Ipad – Rock’n’roll – Håndværk og Design – Danske digtere d. 22/9 – 5/10

DKK 6,600.00DKK 11,600.00

2 uges kursus med valgfag om formiddagen

NB: Få ledige pladser

Pris i enkeltværelse 6600,-
Pris 2 personer i dobbeltværelse 11600,-

Husk: Du kan bestille bustransport til/fra højskolen længere nede på siden.

Ryd
Varenummer (SKU): 22-2019 Varekategori: Tags: , , , ,

Beskrivelse

Det store trækfuglekursus
Sydfalster byder på fantastiske fuglelokaliteter, der om efteråret udviser imponerende mængder af trækkende og rastende fugle! På dette kursus satser vi på godt udevejr, for vi skal rundt til de gode fuglelokaliteter, observere fuglene og lære om deres liv og adfærd. Vi skal besøge Gedser Fuglestation (ringmærkning af fugle), Gedser Odde (havfugletræk) og så selvfølgelig Bøtø Nor Fuglereservat, hvor der næsten altid er noget spændende at hente, som fx havørne, traner, gæs af mange arter og vadefugle. På dage med dårligt vejr bliver vi indendørs og får styr på fugleteorierne.
Lærer er Simon Vikstrøm.

Bliv fortrolig med din Ipad
En Ipad er Apples bud på en tablet – de små tynde tavle-computere, som har vundet stor udbredelse de sidste 5 år. De kan det samme som større computere og er tit nemmere at komme i gang med end computere. Der er mange forskellige tablets på markedet, men på dette kursus arbejder vi med Ipad – og lærer fra bunden, hvordan man bruger den til både stort og småt. Medbring din egen Ipad til kurset. Max. 12 deltagere.
Lærer er Jan Borre.

Rock’n’roll for gamle drenge og piger
Kursisterne på Højskolen Marielyst var typisk børn eller unge, da rock’n’roll så sin begyndelse i 50’erne. Derfor bliver dette kursus også en tur ned af mindernes vej, når vi opruller rockens historie fra 50’erne og frem.
Vi skal høre om rockens oprindelse i andre amerikanske musikstilarter som jazz, blues og country, og vi skal møde rockens vigtigste kunstnere fra perioden 1955 – 1970.
Og så skal vi forsøge at sidde stille på stolene, mens vi hører ægte uforfalsket rock and roll!
Lærer: Peter Søvad.

Håndværk og design
Har du lyst til at arbejde med dine hænder, men endnu ikke fundet dit yndlingshåndværk? Eller vil du udfordre dig selv og prøve andre former for håndværk end det du behersker i forvejen? Så er Håndværk & Design skabt til dig. Her bliver du introduceret til de forskellige håndværksdiscipliner, du kan arbejde med på skolens værksted, og får mulighed for at udfolde dig i den disciplin, du vælger. Vi afvikler kurset tre gange i løbet af 2019 i både en 1-uges udgave og 2-ugers udgave. Max. 16 deltagere.
Lærere: Leif Thomsen og Gitte Kjær.

Danmarks digtere
Er du vild med poesi? Så tag med på 2 uger, hvor vi sætter fokus på danske digtere. I fortid og nutid. Vi får besøg af en række digtere. Du vil høre koncerter med digte af Tove Ditlevsen, Benny Andersen og Emil Aarestrup. Vi tager også på udflugt til Aarestrups Hus i Nysted. Du vil få mulighed for selv at skrive digte eller selv at læse digte op. Har du lyst til at forberede dig, vil kan du finde litteraturlisten her: Litteraturliste. Ellers mød bare op til 14 sensommerduftende poesidage.
Lærer: Kåre Lind

Yderligere information

Værelsestype

Enkeltværelse, Dobbeltværelse

Kursus 1. person

Det store trækfuglekursus, Bliv fortrolig med din Ipad, Rock'n'roll for gamle drenge og piger, Håndværk og Design, Danmarks digtere

Kursus 2. person

INGEN, Det store trækfuglekursus, Bliv fortrolig med din Ipad, Rock'n'roll for gamle drenge og piger, Håndværk og Design, Danmarks digtere

Du kunne også være interesseret i...