17-2019: Seniordans – Naturvandring – Digital foto – Skulptur d. 4/8 – 17/8

DKK 6,600.00DKK 11,600.00

2 uges kursus med valgfag om formiddagen

Pris i enkeltværelse 6600,-
Pris 2 personer i dobbeltværelse 11600,-

Husk: Du kan bestille bustransport til/fra højskolen længere nede på siden.

Ryd
Varenummer (SKU): 17-2019 Varekategori: Tags: , , , , ,

Beskrivelse

Seniordans
I seniordans ser man stort på, hvordan man traditionelt danser – og har opfundet sine egne danse, hvor man ikke danser mand og dame, men i stedet rød og blå. Derfor er seniordans populært hos kvinder og mænd uden fast dansepartner.
På kurset skubber vi stolene til side i højskolens koncerthus og danser til kendte og iørefaldende melodier. Somme tider tager dansene udgangspunkt i kendte standard- eller folkedanse. Andre gange er der tale om spændende nye danse, der er udviklet særligt til seniordans.
Alle kan deltage – eneste forudsætning er glæden ved at røre sig til musik. Vi danser som regel 2 timer formiddag og 2 timer eftermiddag, mens den øvrige tid er helliget foredrag, udflugter, musik og sang. Instruktører er Lene Damkjær og Eva Schmidt fra Dansk Senior Dans.

Naturvandringer – Falster rundt!
På kurset vandrer vi Falster rundt langs kysten. Turene er på 5 – 15 km i et let terræn, for det meste ad gode stier og veje, både i skov og åbent land, samt på Falsters Dige. Vi vil kigge nærmere på den natur, vi møder undervejs, og sandsynligvis vil du lære flere nye fugle og planter at kende.
På længere ture medbringer vi madpakke. Medbring egen rygsæk, regntøj, godt humør og evt. vandflaske.
Turleder: Simon Vikstrøm.

Digital foto og billedbehandling
Med digitale kameraer tager vi fotos som aldrig før – og oftest med knappen stillet på automatik. Men dine fotos kan blive både skarpere og klarere med blot en smule indsigt i, hvordan du bruger dit digitale kameras mange funktioner. På kurset lærer du om billedkomposition og kameraindstillinger i felten, og hvordan du efter endt fotografering kan beskære og farvekorrigere dine fotos. Endelig kommer vi også rundt om, hvordan du bedst lagrer dem. Max. 12 deltagere. Lærer er Jan Borre.

Skulptur
Der eksperimenteres for alvor med skulptur og installation i disse år, og det er slet ikke så svært, som mange tror at lave sine egne skulpturer. På dette kursus kommer du på to uger til at lære de grundlæggende teknikker, du har brug for som skulptør.

Kurset består både af teori og praksis. Teorien handler bl.a. om skulpturforståelse, og praksis er en række øvelser, der på hver deres vis afprøver forskellige materialer og greb. Vi arbejder både abstrakt og figurativt. Vi skal fx modellere efter nøgenmodel samt kombinere forskellige materialer, eksempelvis sten og ler.
De primære materialer er ler (raku) og fiberbeton, og sidst på kurset får du mulighed for at udarbejde et eget, selvstændigt værk. I løbet af kurset vil der blive vist film og holdt små oplæg om forskellige kunstnere og om skulpturens historie og udvikling, til inspiration for det videre arbejde.
Lærere: Gitte Kjær og Kåre Lind

Yderligere information

Værelsestype

Enkeltværelse, Dobbeltværelse

Kursus 1. person

Seniordans, Naturvandringer – Falster rundt, Digital foto og billedbehandling, Skulpturhold

Kursus 2. person

INGEN, Seniordans, Naturvandringer – Falster rundt, Digital foto og billedbehandling, Skulpturhold

Du kunne også være interesseret i...