10-2019: Haven – Højskolesang – Sprog – Patchwork d. 19/5 – 1/6

DKK 7,000.00DKK 12,400.00

2 uges kursus med valgfag om formiddagen

OBS: Alle pladser på faget patchwork er nu solgt.

Pris i enkeltværelse 7000,-
Pris 2 personer i dobbeltværelse 12400,-

Melder du dig til på enkeltværelse, skal du under fanen Person 2 vælge INGEN

Husk: Du kan bestille bustransport til/fra højskolen længere nede på siden.

Ryd
Varenummer (SKU): 10-2019 Varekategori: Tags: , , , ,

Beskrivelse

Haven på altanen
Har du grønne fingre, men ikke en stor have at rode i? På kurset arbejder vi med, hvordan man alligevel kan få afløb for sin trang til at rode med jord og planter, selv om man kun har få m2 at gøre godt med. Vi ser på vækstmuligheder, krukker, altankasser, plantevægge og højbede, og det uanset om man planter til pryd eller bordets glæder. Vi tager på tur til spændende haver i lokalområdet og vi får besøg af en haveekspert. Medbring plantegning samt fotografier af din altan/uderum og havehandsker.
Lærer: Jannie Lehmann

Vi synger fra Højskolesangbogen
Et kursus for dig, der elsker at synge sammen med andre og mærke sangens kraft. Vi dykker dybt ned i højskolesangbogens skattekiste og får nye øjne og ører på mindst 50 af de smukkeste nyere melodier og tekster i bogen. Undervejs bliver der tid til snak om teksterne, forfatterne og komponisterne, og vi forsømmer heller ikke hverken opvarmning, god sangteknik eller flerstemmighed.
Lærer: Thomas Bjerre

På opdagelse i sproget
At kunne tale og skrive er nok den vigtigste egenskab ved os mennesker: Uden sprog ville vi ikke eksistere og have den plads på planeten som vi har – på godt og ondt. Med en omskrivning af et kendt citat: Jeg taler, altså er jeg.
Kurset dykker ned i mange sider af sproget: Vi ser på sprogets oprindelse, på sproget i hjernen, på sprogslægtskab og sprogfamilier, på det danske sprogs udvikling frem til i dag. Vi tager pulsen på dagens dansk og dets forhold til andre europæiske sprog: Er modersmålet i fare, eller vil dansk bestå? Vi runder spørgsmålet om, hvorvidt dansk er et svært sprog at lære, og går en række ord efter i sømmene under devisen ’Hvorfor hedder det sådan’ og ’Tag ikke det enslydende for pålydende’. Undervejs vil der være mulighed for at stille sprogspørgsmål af enhver art, og vi vil indlede hver dag med at grave i et ord eller udtryk der er oppe i tiden.

Lærer er Ole Lauridsen, mag.art. i ældre tysk sprog. I ca. 30 år underviste han i moderne tysk og forskede i samspillet mellem moderne dansk og tysk før han gik over til at arbejde med læring, især hjernen og læring. Fra 2000 til 2016 var han ankermand på P4’s korte formiddagsindslag ’Sproghjørnet’.

Patchwork / NB: Alle 14 pladser på dette fag er nu solgt
Patchwork er en fortryllende verden, hvor der kan sys og trylles med mønster og farver, som giver et helt kunstværk.
På kurset vil vi lege med stof og spændende syteknikker. Der bliver mulighed for sy et fælles projekt eller lige præcis det, du har lyst til. Fællesprojekterne vil være tasker og kurve, som kan bruges i hverdagen.
Du er velkommen til at tage noget med hjemmefra, som du vil arbejde videre med.
Kurset henvender sig både til nybegyndere som let øvede. Glæd dig til 14 dages kreativitet og til de fantastiske kunstværker, der kan komme ud af det.
Lærer: Lis Djernæs

Yderligere information

Værelsestype

Enkeltværelse, Dobbeltværelse

Kursus 1. person

Haven på altanen, Vi synger fra Højskolesangbogen, På opdagelse i sproget, Patchwork

Kursus 2. person

INGEN, Haven på altanen, Vi synger fra Højskolesangbogen, På opdagelse i sproget, Patchwork

Du kunne også være interesseret i...