Om undervisningen

 

Undervisningen varetages af endog meget kompetente lærerkræfter. Vi har bl.a. fastansat en musiklærer, en magister i litteratur, en biolog og en historielærer. Ligesom vi jævnligt gør brug af relevante gæstelærere, herunder kunstnere og musikere.

Højskolens særkende er, at der næsten på alle kurser er flere valgmuligheder på de enkelte kurser. Hos os er det muligt at tage på højskole med ægtefællen eller en god ven eller veninde, selvom I har vidt forskellige interesser.
Formiddagsundervisningen er forbeholdt obligatorisk temaundervisning, hvor der for det meste er flere valgmuligheder. Her vælger man et fag, som man følger på hele kurset.
Vi har dog også kurser, hvor der er et tema for alle, f.eks. motion, musik, "Sommerhøjskole" og "Strejftog på Sydhavsøerne".

Om eftermiddagen er de kreative værksteder som regel åbne med forskellige tilbud året igennem. Der er dog forskel fra hold til hold, så undersøg på det enkelte kursus, om der er netop det kreative tilbud, som du har lyst til. Parallelt med de kreative tilbud er der tilbud om foredrag eller andre aktiviteter.
Hver morgen tilbyder vi motion en halv time for de morgenfriske, og vi arrangerer også forskellige former for fælles gåture i omegnen. 


Undervisningsformen er for en stor del foredrag. Man bliver ikke hørt i lektien, men der kan sagtens være debat og du opfordres på nogle hold om, at medbringe egne oplevelser, yndlingsmusiknumre og lignende, som I vender sammen på jeres hold.
Undervisningen foregår dels i undervisningslokalerne, hvor vi har teleslynge og alt i AV-udstyr, og dels rundt i huset, f.eks. om kunst. Vi er udendørs, i parken om fugle og kunst, ved stranden, på diget, i skoven om naturen, flora og fauna.

I de kreative fag foregår undervisningen i værkstederne. Se faktaboks om de kreative fag.
Det er fortrinsvis skolens egne lærere, der underviser, men vi får også besøg af mange gæstelærere, der er fagfolk indenfor forskellige temaer og emner.
De lærere, der ikke er nævnt som valgfags- eller værkstedslærere, vil ofte have enkeltstående foredrag på holdet.

Læs her om de forskellige lærere og deres fag.