Om køkkenet og kosten

Højskolens køkken bliver rost efter hvert hold har evalueret et kursus på højskolen. Og ofte scorer køkkenet den højste vurdering af kursisterne. Derfor er køkkenet også et helt centralt omdrejningspunkt, når man er her på højskolen - det er jo maden og måltiderne vi alle samles om, mange gange hver gang. 
 

Tryk for at se kontrolrapport:

Højskolens køkken har fået elitesmiley hvert år i perioden 2008-2017, som du kan se i linket herover.
 

Udgangspunktet er det sunde danske køkken og varieret og sund mad med brug af årstidens grøntsager og frugt.
Alt det lyse brød og kagerne er hjemmebagt og grøntsagerne skrælles og ordnes på stedet.  En del af produkterne er økologiske, og det er naturligvis muligt at aftale særlig kost, f.eks. vegetar, diabetes- eller diætmad.

   


Vi har en stor morgenbuffet med grød og skyr, hvor du kan vælge hvilket tilbehør du vil have på. Her er f.eks. hjemmelavet müsli og kompot, nødder, frø, kokosflager og meget andet. Der er altid friskskåret frugt, juice, flere typer brød, skæreoste, hjemmelavet smørreost , tørrede frugter og lidt pålæg. Hver søndag serverer vi yderligere blødkogt æg. 
 

frugtfad  


Om formiddagen er der vand, saft og gulerødder og/eller frugt.
Til middag spiser vi ofte varm mad, altid to retter.

  

Eftermiddag står for det meste på kaffe/te med hjemmebagt brød.
Til aften er der buffet med et par lune retter og senere på aftenen er der kaffe/te og hjemmelavet kage.


 

skolens spisesal

Skolens hyggelige spisesal emmer af Marielysts fortid som sommerpensionat.

I spisesalen kan vi være 100 til spisning, derudover arrangerer vi ofte spisepladser i Litteraturstuen (25 stk.) og i Musik/Biologilokalet (40 stk.) fx. i forbindelse med arrangementerne "Folkekøkken og foredrag".