Om dagsprogram

En typisk dag på Højskolen Marielyst
 

Den typiske dag, der her er skitseret, er grundstammen i et kursusforløb. Weekenderne og enkelte andre dage har ikke temaundervisning, men derimod tilbud om løse foredrag eller andre arrangementer.

Morgenmotion kl. 7.30

Stort set alle hverdage kl. 7.30 - 8.00 tilbyder skolen motion for alle. Et gymnastikprogram, hvor vi arbejder kroppen igennem og får puslen op og lidt sved på panden. Alle kan være med.
Medbring tøj til motion du kan bevæge dig i. Morgenmotionen foregår i vores store koncertsal og der er lidt at drikke både før og efter motionen.
Morgensamling i koncerthuset kl.  9.15 - 10.15
Alle samles i den smukke koncertsal til fælles morgensang, vigtige informationer samt dagens inspiration. Der er altid et par musikere på scenen og ofte kigger højskolens musikalske venner forbi og deltager med deres instrument.


Obligatorisk undervisning kl. 10.30 - 12.15
Om formiddagen er der undervisning i de obligatoriske valgfag, som er hovedtemaerne i det enkelte kursus. Man vælger sig ind på ET af fagene, som man så følger resten af kurset. Her har den enkelte lærer tilrettelagt et samlet forløb.

Undervisning/værksteder kl. 14.15 - 17.15
Om eftermiddagen er vores kreative værksteder åbne. Her er lærerne klar til at tage imod. Se i programmet, hvilke værkstedstilbud, der er på det enkelte hold.
Sideløbende er der tilbud om løse foredrag, udflugter, fælles spil eller f.eks. vandreture.
Om eftermiddagen vælger den enkelte kursist det tilbud, som han/hun er mest inspireret til den dag.


Aftenarrangement kl. 19.30 - ca. 21.00
Der er altid et aftenarrangement på skolen. Det kan være en koncert, et foredrag med en af vores lærere, et foredrag i folkeuniversitetsregi (forår og efterår) eller en filmforevisning. Det kan også være fællessang i vores hyggelige spisestue. Derudover har du mulighed for at mødes med dine medkursister i vores dagligstue eller gårdhave til aftenkaffen eller spille billard eller nogle af de andre spil vi råder over f.eks. også til brug i højskolens park.