Kulturministeriet har via højskoleforeningen anmodet os om at lukke ned øjeblikkeligt og sende vores kursister hjem.

Det vælger vi imidlertid IKKE at gøre.

Vi har i øjeblikket 67 kursister, som skal være her til 21. marts. De ankom alle i søndags – og ingen – vi har spurgt dem alle – havde i 14 dage inden ankomsten være i et risikoområde eller i kontakt med personer fra risikoområder. Derfor er vores risikoanalyse, at kursisterne er bedre beskyttet hos os de næste otte døgn end ved at blive sendt hjem i utide bl.a. via offentlig trafik.

Den analyse bakkede alle kursister op omkring ved torsdagens morgensamling, ligesom skolens bestyrelsesformand og næstformand har erklæret sig enige.

MEN: På resten af dette hold aflyser vi alle besøg af grupper udefra og lukker vores arrangementer for alle andre end vores nuværende kursister. Alle møder med eksterne gæster er ligeledes aflyst, og det er indskærpet overfor personalet, at de i deres færden uden for højskolen skal følge statsministeriets besked om at begrænse kontakt med andre.

Det betyder konkret, at alle som har købt billet til markeringen af Saint Patrick Day på lørdag 14. marts og/eller til foredraget med lægen Charlotte Bech på mandag bedes blive væk. Har du købt billet på nettet, får du automatisk pengene retur. Har du købt billet på skolens kontor, skal du ringe til det. Du skal ikke selv komme forbi.

Vores næste hold med ankomst 22/3 aflyser vi. De tilmeldte modtager besked om det her til formiddag pr. mail eller telefon og vil få deres penge for kursusopholdet retur.

Efter næste hold har højskolen planmæssigt lukket i 14 dage – det er uge 15 og 16, de to uger omkring påske.

Hvad vi gør derefter, afhænger helt af myndighedernes meldinger til os.