Podcast fra højskolen

Seniorliv” er navnet på en podcast, vi er er begyndt at producere her på højskolen. Målet er at skabe en podcast, som formidler viden og inspiration til danske seniorer med udgangspunkt i de aktiviteter, vi har på højskolen.

Den første episode sætter fokus på den trend, der rører sig blandt danske seniorer i øjeblikket – nemlig lysten til at skrive sin livshistorie ned. Nogle bare til glæde for sig selv. Andre for at kunne give historien videre til børn og ikke mindst børnebørn. Og andre igen med ambitioner om at få det udgivet som en bog til offentligheden.

På højskolen har vi afviklet et skrivekursus på to uger, hvor 12 seniorer fik hjælp til at komme i gang med at skrive deres historier.

I podcasten fortæller seks af kursisterne om, hvorfor de vil skrive deres historie ned og læser op af deres foreløbige skriverier. Og holdets lærer, Hans Christian Andersen giver nogle af sine gode råd til, hvordan man kommer i gang og får hold på sit stof.

Du kan høre podcasten her:

http://traffic.libsyn.com/seniorliv/Seniorliv1.mp3

Den anden episode handler om at blive fortrolig med it og den digitale verden, når man ikke nåede at få det ind under huden i sit arbejdsliv. På højskolen har vi jævntlig it-kurser for begyndere og i podcasten dykker vi ned, hvad det kræver at tilegne sig it i en høj alder og hvilken form for it-undervisning, der er brugbar for seniorer.

Du kan høre podcasten her:

http://traffic.libsyn.com/seniorliv/Seniorliv2.mp3