Højskolens køkkenhave fra maj til oktober

Nu skriver vi oktober og der er stadig meget frodigt i højskolens køkkenhave!

Vi etablerede højbedene i maj måned og den meget varme sommer betød, at vi måtte være ind over hver aften med vanding i en lang periode.
 

Køkkenet bruger urter og blomster som pynt, i salater og i dressinger.

Inden længe går køkkenet i gang med at høste urter og tomater. Vi tænker at der skal laves urtesalt, kryddersnaps og krydderolier.
 

De mange små gourmet-tomater vil de sylte, så der er noget lækkert tilbehør til efterårets og vinterens stege og pålæg.
 

Her er en række billeder, hvor I kan se forløbet fra etableringen og hvordan køkkenhaven ser ud her i oktober måned og hvad køkkenet bruger i deres tilberedning og serveringer.
 

Maj:

Etablering af højbede med en blanding af havejord og kompost samt langtidsvirkende gødningspiller. Her er det Hans, der er i gang.

Torben og Hans i gang med at etablere højbede

Nyplantede krydderurter

Juli:

Oktober:

Og her er hvad vi bl.a. bruger krydderurterne og de spiselige blomster til.


 

Appelsintagetes på jorbæsalaten, krusemynte på den hjemmelavede is og et fad med friskplukket rød basilikum:

Appelsintagetes og kørvel som pynt på lakserilette:

Blade fra appelsintagetes på en lakseforret og bronzefennikel på en forret med torsk: