Folkekøkken og Foredrag efterår 2018

Så er højskolens program for efterårets "Folkekøkken og Foredrag" på plads!

Højskolens scene lægger gulv til en bred vifte af interessante mennesker med noget på hjerte i dette efterår.  Og som tidligere arrangeres rækken af fællesspisninger og foredrag i et samarbejde med LOF Guldborgsund. Hvis du vil spise med på højskolen inden foredraget skal billetterne købes på forhånd, så højskolens køkken ved, hvor mange vi bliver. Middagens serveres kl. 18.30 og foredraget begynder kl. 19.30.

Billetter kan købes på www.billetto.dk og på højskolens kontor hverdage mellem kl. 10 og 14. Derudover hos LOF i Nykøbing. Middag incl. foredrag koster 175,- kr. og foredrag alene 100,- kr.

Her kan du læse mere om alle de 5 "Folkekøkken og Foredrag" i dette efterår:

Mandag, 10. september 2018

Gensyn med hippieruten. Foredrag af Thomas Ubbesen.

Som 21-årig stillede han sig i 1977 op ved Friheden Station i Hvidovre, stak tommelfingeren frem og begav sig ud på det, der blev kendt som hippieruten til Nepal uden idé om, hvordan det skulle ende – og næsten uden penge. 40 år efter har den nu 61-årige DR-journalist og forfatter med den gamle dagbog fra dengang i rygsækken gennemrejst den samme rute på tommelfingeren og med lokalbusser og tog og har - med slutdestination i Himalaya -  genoplevet Europa, Mellemøsten og Indien i et nyt årtusind, i en tid, hvor verden på godt og ondt har ændret sig på utallige måder, en tid med mindre magi men med mange flere mennesker, større grådighed, flere lukkede grænser og færre illusioner og visioner.

Det har han skrevet bogen ”Gensyn med Hippieruten – i egne fodspor efter 40 år” om. Bogen er netop udkommet og har fået flotte anmeldelser alle vegne.

Denne aften fortæller han om turen og giver sit personlige bud på, hvordan verden har udviklet sig i de år, der er gået.

Mandag, den 17. september

Corydonismen. Talkshow med Bjarne Corydon

Mød tidligere finansminister og nuværende chefredaktør for Dagbladet Børsen, Bjarne Corydon. Manden, der ønsker at gøre op med lejrtænkning, vedkender sig konkurrencestaten og skabte begrebet "nødvendighedens politik". Af hans modstandere døbt "corydonismen". På højskolens scene udfordres han på sine synspunkter og skift fra politik til medier af højskolens forstander, Christian Schou.

Mandag, 1. oktober 2018

I forbrydelsens verden. Foredrag med politiinspektør Bent Isager-Nielsen

Bent Isager-Nielsens foredrag tager udgangspunkt i hans bøger, "Man jager et bæst og fanger et menneske” og "Efterforskerne".  Han fortæller om sit liv i politiet – og om at være i skyggen af den ultimative forbrydelse, hvor et menneske har måttet lade livet. Hør om politiets efterforskningsarbejde, om retsmedicin, afhøringsteknik og kriminalvidenskab, for slet ikke at nævne de mere moderne discipliner som DNA-registrering og gerningsmandsprofilering, som Bent Isager-Nielsen var med til at få indført her i landet. Med mere end 20 år med drab på første hånd er Bent Isager-Nielsen en af Danmarks mest garvede drabsefterforskere. Men også en af de mest forstående. Og er der én ting, erfaringen har lært ham, er det, at der selv bag de frygteligste forbrydelser altid gemmer sig et menneske – ofte et skræmt, kuet og ødelagt barn i en stor mands krop. Bent Isager-Nielsen er politiinspektør ved Nordsjællands Politi – som chef for den Sjællands-dækkende specialenhed TFI (Task Force Indbrud), der skal bekæmpe organiseret indbrudstyveri, menneskehandel og hjemmerøverier begået af omrejsende kriminelle.

Torsdag, 25. oktober 2018

Tilbage til 1968. Musikalsk foredrag med Arne Würgler

Arne Würgler var med i forreste række fra allerførste dag, da ungdomsoprøret nåede Danmark i 1968. Som han selv fortæller: ”Vi ønskede et nyt og aldrig før set kærligt samfund. Fri for hverdagens grå trivialitet og ligegyldige forbrug. Der skulle være plads til drømmene - og ikke mindst musikken. På en lastvogn blev Burnin Red Ivanhoe d. 21 marts kl. 15 1968 kørt ind i Studiegården i det indre København. Vi satte strøm til forstærkerne og stak den en. Vi var fire mand, saxofon, guitar, bas og trommer.”

I anledning af jubilæet og 60 år som udøvende musiker har Arne Würgler lavet et musikforedrag, hvor han fortæller historien om 68´ernes oprør med pandebånd, kollektiv og fri kærlighed, EF afstemning, 70´ernes store demonstrationer og krise, klassekamp og kærlighed på det indre og ydre plan.

Tirsdag, 20. november 2018

Den, der lever stille. Foredragsaften med forfatteren Leonora Christina Skov.

Leonora Christina Skov er for alvor brudt igennem til det store publikum med sin erindringsroman, "Den, der lever stille", der udkom i januar i år. Og det er den roman – og historien bag den – som aftenens foredrag handler om. Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om at vokse op som den ensomme Christina i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og genskabe sig selv som forfatteren Leonora, der til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst over. I foredraget fortæller Leonora om den voldsomme skriveproces, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om faktiske mennesker, om at miste det hele og finde sig selv, og om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden. Et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen. Leonora Christina Skov er mag.art. i litteraturvidenskab og har tidligere udgivet romanerne Hvor intet bryder vinden (2015), Førsteelskeren (2012), Silhuet af en synder (2010), Champagnepigen (2007) og Rygsvømmeren (2003).