Folkekøkken og foredrag - 6 stærke personligheder

Folkekøkken og foredrag - mød 6 stærke personligheder

Sammen med LOF Guldborgsund har Højskolen Marielyst det sidste år trukket fulde huse til en stribe spændende foredrag, hvor man ikke kun får vitaminer til hjernen, men også kan få fyldt maven med et solidt måltid inden foredraget.
 

Konceptet hedder ”Folkekøkken og Foredrag”, og det kommende forår byder LOF og højskolen på et overordentligt stærkt program.
 

Foredragsrækken afvikles hver anden mandag i marts, april og maj. Første gang er mandag 6. marts, hvor man kan møde Özlem Cekic. Som en af de første indvandrerkvinder kom hun i Folketinget for SF i 2007 og sad her til folketingsvalget 2015, hvor hun havde fået nok af at være politiker med alle de opslidende kampe og konfrontationer, det medfører. I stedet har hun dedikeret sit liv til at skabe dialog og bruger i dag tiden til at række hånden ud til alle dem, hun er mest uenige med. Om det bærer frugt, vil hun bl.a. fortælle om i sit foredrag på højskolen.
 

Naser Khader, folketingsmedlem de konservative, er næste gæst på højskolen mandag 20. marts. Han vil berette om de mange kampe, hans liv i politik har ført ham ud i, ikke mindst med det muslimske miljø, han selv er rundet af.
 

3. april gæster forfatteren Leif Davidsen højskolen og fortæller om sit forfatterskab og ikke mindst sin seneste roman, Djævelen i hullet, som har ligget på toppen af bestsellerlisten i et halvt år nu.
 

De tre sidste personligheder dette forår bliver Monica Krog-Meyer, Poul Joachim Stender og Thomas Larsen. Krog-Meyer, elsket radiovært gennem 40 år, vil fortælle om Plusalderen, hendes eget begreb for dem, der er for voksne til arbejdsmarkedet og for unge til at trække sig tilbage. Stender, præst og bispekandidat, vil i anledning af 500-året for Reformationen fortælle om Martin Luthers forhold til mad, musik og kvinder og journalisten og forfatteren Thomas Larsen vil fortælle om sine mange samtaler med Dronningen om danskernes rødder.
 

Alle foredrag er kl. 19:30 i højskolens koncerthus – og vil man deltage i højskolens folkekøkken forinden starter det kl. 18:30. Pris for folkekøkken og foredrag er samlet 175 kr.  Foredrag solo koster 100 kr. Billetter hos LOF, på højskolen og på billetto