Musikken er i centrum, når Danske Seniorer og Faglige Seniorer sammen med Højskolen Marielyst inviterer til seniorfestival på højskolen i slutningen af juli. For selv om festivalen også byder på spændende foredrag og talks, er det musikken som først og fremmest skal trække seniorerne til huse på festivalens to dage onsdag den 24. og torsdag den 25. juli.

Onsdag er hovednavnene Billy Cross, Niels Skousen, Dario Campeotto og Stig Rossen og Vennerne.

Torsdag er hovednavnene Anne Dorte Michelsen, Bente Kure og Leif Erntsen og Tribute to Papa Bue, der på Marielyst spiller med Flemming Krøll i spidsen som jazzsanger.

Begge dage giver også Peter Abrahamsen en solokoncert, ligesom den lollandske troubadour, Annette Svåbæk.

Foruden disse navne giver højskolens musikalske lærergruppe masser af prøver på deres kunnen. Højskolen er eneste danske folkehøjskole med eget husorkester, Maries Mænd og onsdag giver de en koncert med irsk musik og torsdag en koncert udelukkende med sange af Tove Ditlevsen. Her får de selskab af sangerinden Gitte Tinggaard. Maries Mænd står også for musikalske foredrag om Beatles og John Mogensen med indlagt fællessange.

Foredrag, talks og debatter

Festivalen byder også på et omfattende program af foredrag og talks. Forfatteren Camilla Lindemann fortæller om det modne singleliv, sexologen Signe V. Bendtsen om romantik og erotik i den tredje alder og den uafhængige investeringsrådgiver, Karsten Engmann fra Pengeministeriet giver gode råd til, hvordan man får flere penge mellem hænderne som senior.

Der er også foredrag og talks om at ”downsize” sin bolig, om det tredje arbejdsliv, om sund kost for seniorer og om, hvordan man kommer fra at være et par til at blive enlig, når livspartneren falder bord.

Seniorer som tidl. MEP, Jens-Peter Bonde, Banko-Carl, forfatteren Gretelise Holm, tidl. hofreporter Helle Bygum, tidl. minister Jytte Hilden og formanden for Danske Seniorer, Per K. Larsen fortæller og causerer over deres liv.

Og så bliver der debatter om demens, seniorbofællesskaber, digitalisering og ikke mindst om, hvordan det danske samfund på den anden side af et folketingsvalg vil håndtere den økonomiske udfordring det er for samfundet, at antallet af seniorer bare vokser og vokser.

Dato, sted og pris

Festivalen foregår onsdag 24. juli og torsdag 25. juli på højskolen, der ligger lige midt i badebyen Marielyst på Falster. Entre til 1 festivaldag er på kun 100 kr. og vil man have begge dage med koster det blot 150 kr.

Billetsalget til festivalen er begyndt, ligesom salg af billetter til de busser, som festivalen sætter ind fra Sjælør station i København og direkte til Marielyst og retur.

Billetter købes på www.hsmarielyst.dk/seniorfestival.