Kom helt tæt på en håndfuld interessante personligheder fra kulturlivet, når højskolen byder på en ny omgang Folkekøkken & Foredrag i 2023.

Thure Lindhardt, Knud Romer, Søren Pilmark, Adrian Lloyd Hughes og Pernille Schrøder. Højskolen Marielyst og LOF Lolland Falster er klar med en ny omgang Folkekøkken & Foredrag med en fem spændende, kendte navne. I 1. halvår af 2023 kan du således glæde dig til at komme helt tæt på nogle af landets mest prominente og interessante kulturpersonligheder rangerende fra scenekunstnere til forfattere og tv-værter.

Thure om at turde tage sig selv alvorligt

Første gæst på højskolen er skuespiller Thure Lindhardt der, trods sin unge alder, har medvirket i utallige film og teaterstykker. Han startede sin karriere tidligt og har fra begyndelsen været drevet af en helt særlig professionalisme, der har gjort ham til en internationalt kendt og i særdeleshed anerkendt skuespiller. I sit foredrag “Vi ved jo hvad det er at være menneske” tager Thure afsæt i sit professionelle liv, i kunst og formidling og det at turde tage sig selv alvorligt. Thure Lindhardt gæster højskolen mandag den 20. februar.

En garvede og en relativ ny forfatter

Den 13. marts kan du opleve forfatter Knud Romer, der vender tilbage til sin hjemstavn. Den kontroversielle falstring fortæller om sit forfatterskab, hvor fødeøen er et uomtvisteligt omdrejningspunkt i de skønlitterære værker, om at komme fra “udkanten” og om, hvordan det gjorde ham til digter.

Næste skud på stammen er Søren Pilmark, der lægger vejen forbi og fortæller om en forholdsvis ny side af sig selv, nemlig rollen som forfatter. Hans anden bog i ”Varieté-serien” udkom i november i år. Den 27. marts fortæller han levende og muntert om sit relativt nye forfatterskab og om sin lange skuespillerkarriere.

Smagsdommernes Adrian om tragiske familie-relationer

Adrian Lloyd Hughes er nok bedst kendt for sine tv-programmer på DR2 som bl.a. Kulturfredag, Spot, og Smagsdommerne. Den 8. maj fortæller han om sine tragiske familie-relationer med brudte bånd gennem flere generationer i foredraget “Mors dreng”. Foredraget bygger på hans bog “Mors dreng – erindringer om familien Dreyers magt og millioner”. Om sin morfar, byggematadoren Thorvald Dreyer, der stødte Adrians mor, Jette, fra sig, og om Jette, som efter sin død efterlod et chokerende afskedsbrev, hvor hun kærligt roste Adrian og hans lillebror, men hånede de tre ældre brødre.

50 revyer på bagen

Sidst men ikke mindst kan du høre om alt det, der foregår bag revyscenen, når Pernille Schrøder, der har medvirket i omkring 50 revyer, kigger forbi højskolen den 22. maj. Hør alle de sjove historier og genoplev bidder fra revyerne, inden der tages hul på endnu en skøn revysæson.

Billetter

Billetter til Folkekøkken & Foredrag koster 270 kr. + gebyr, hvor du – foruden et interessant foredrag – får et lækkert måltid mad med i prisen. Spisningen foregår kl. 18.00 på Sømærket Bistro og Bar beliggende et stenkast fra højskolen. Restauranten, der skiftede ejer i efteråret, byder på klassiske, franske retter lavet fra bunden af lokale råvarer. Vil du spise med inden foredraget, skal billetten købes inden kl. 12.00 på dagen.

Vil du bare have foredraget med, koster billetterne 150 kr. + gebyr. Eventuelle resterende billetter sælges på dagen fra kl. 19.00 ved højskolens koncerthus.

Du kan læse mere om foredragene og købe dine billetter HER.

Den perfekte julegave, hvis du lige står og mangler en gave eller to til hende eller ham, der har alt.