25-2017 Til mit barnebarn - De glade 60'ere - Store videnskabsfolk - Humor og glæde

Kursusnr.: 

25/2017

Dato: 

12.11.2017 - 25.11.2017

Status: 

  • Ledigt

HOLD 25 OM FORMIDDAGEN VÆLGES ÉT A F FØLGENDE FAG (A-B-C-D), SOM FØLGES I HELE FORLØBET 12. november – 25. november
 

TIL MIT BARNEBARN

”Morfar, hvordan var det egentlig at være dreng dengang i gamle dage”? ”Farmor, hvad lavede I egentlig, før der var fjernsyn”? ”Bedstefar, hvordan kunne I ringe sammen, når I ikke havde mobiltelefoner”? Spørgsmålene er mange, og du har utvivlsomt også selv lyst til at fortælle dine børn og børnebørn om ’dengang da mor var dreng’. På Hans Chr. Andersens kursus får du muligheden for at komme i gang, og som afslutning på forløbet producerer vi en CD med den fortælling, som du vælger skal være gaven til dine børn og børnebørn. Du vælger selv, om du vil skrive din historie eller fortælle den til en mikrofon. Vi hjælper dig med at skabe overblik og tilrettelægge din fortælling, så den bliver let at formidle og til glæde for dem, du gerne vil give den til.
 

DE ’GLADE’ 60’ERE

Set med eftertidens øjne var 60’erne et årti med fest, farver og økonomisk vækst. Mennesket landede på månen, forbrugersamfundet eksploderede næsten i overflod, ungdommen kastede sig ud i en helt ny livsstil – der var tilsyneladende fremgang og rigdom overalt! Men hvor glade var 60’erne egentlig? På Peter Søvads kursus gennemgår vi årtiet år for år og ser på øst-vest konflikten, forholdet mellem vores del af verden og den 3. verden, underholdningsindustriens opblomstring, hippier, euforiserende stoffer, etc. En spændende fortælling – ikke mindst hvis man selv var med. Derfor lægges der også op til at inddrage deltagernes egne historier og erfaringer.
 

STORE VIDENSKABSFOLK

Ørsted, Bohr, Einstein, Curie, Willerslev, Newton, Brahe, Darwin og Linné er bare nogle af de store videnskabsfolk og personligheder som er emnet for Simon Vikstrøms kursus. Vi går I dybden med deres liv og levned og bliver klogere på, hvilken forskning og hvilke bedrifter, der førte til deres berømmelse. Dette krydres med sjove, interessante og kuriøse historier om menneskene.
 

HUMOR OG GLÆDE

Det er godt at være glad! Og det er tillige med også sundt. På dette kursus vil du komme til at opleve og høre om humor og glæde. Vi skal synge en masse sange og vi skal bevæge os. Og du vil få en masse at vide om sundhed. Kom og vær med til at have to sjove og sunde uger! Lærere: Kåre Lind og Astrid Johansen.

2 uger: 5.400 kr.

Personoplysninger for deltager 1
-
Personoplysninger for deltager 2
-
Tilvalg

Nedenstående bedes besvaret ved afkrydsning i felterne

jeg vil gerne modtage nyheder om kurser, arrangementer og tilbud fra højskolen via e-mail og sms. Jeg kan til enhver tid melde fra igen pr. telefon eller via e-mail til højskolen.
Valgfag

Øvrige oplysninger til Højskolen: