10-2018 Seniordans - Øerne til fods - Golf - Landbrug før og nu

Kursusnr.: 

10/2018

Dato: 

20.05.2018 - 26.05.2018

Status: 

  • Få ledige pladser

OM FORMIDDAGEN VÆLGES ÉT AF FØLGENDE FAG, SOM FØLGES I HELE PERIODEN:


Seniordans

I seniordans ser man stort på, hvordan man traditionelt danser – og har opfundet sine egne danse, hvor man ikke danser mand og dame, men i stedet rød og blå. Derfor er seniordans populært hos kvinder og mænd uden fast dansepartner. På kurset skubber vi stolene til side i højskolens koncerthus og danser til kendte og iørefaldende melodier. Somme tider tager dansene udgangspunkt i kendte standard- eller folkedanse. Andre gange er der tale om spændende nye danse, der er udviklet særligt til seniordans. Alle kan deltage – eneste forudsætning er glæden ved at røre sig til musik. Vi danser som regel 2 timer formiddag og 2 timer eftermiddag, mens den øvrige tid er helliget foredrag, udflugter, musik og sang. Instruktørerne Anne-Mari Hartoft og Eva Schmidt kommer fra Dansk Senior Dans.


Sydhavsøerne til fods

At vandre i flok er blevet populært, især i aldersgruppen 60+. På dette hold kører vi ud fra højskolen til de gode vandrestier, der er rundt om på Sydhavsøerne – og mens vi traver dem tynde, får vi fortalt historierne om de seværdigheder, huse og egne, vi passerer. Vi går max. 20 kilometer pr. dag. Husk tiltrådte vandrestøvler! Lærer: Jan Borre.


Golf – for både begyndere og rutinerede

Er du begynder, får du undervisning i golfens grundteknik og regler. Du spiller på en rigtig golfbane, men i et mindre format, så udfordringerne ikke bliver større end du kan magte. Det er muligt at låne et golf-sæt til lejligheden.

Er du rutineret, handicapregistreret spiller, får du undervisning på netop dit niveau i alle spillets sofistikerede aspekter og bliver coachet omkring svingteknik, kort spil, køller og puttning.

Vi spiller på Falsters tre bedste baner: Marielyst Golfklub, Falster Golfklub og Storstrømmens Golfklub. Lærere er Peter Søvad og Pernille Fenger.

Kurset bliver afviklet uden om højskoleloven. Det vil sige, at vi ikke får statstilskud til det, og prisen derfor er små tusind kroner højere end med tilskud – til gengæld kan du få lov at spille golf, så længe du lyster hver dag, uden at du er forpligtet til at følge højskolens øvrige tilbud. Men du har muligheden – så du kan få en golfferie med alt det, som højskolen byder på: Masser af sang, musikalsk underholdning og spændende foredrag.

Pristillæg til golf: 1800 kr.


Landbrug før og nu

Fra tusindevis af mindre gårde til få kæmpe bedrifter. Sådan har udviklingen i landbruget været de sidste 50 år. Sydhavsøerne byder heldigvis fortsat på begge typer landbrug. På kurset tager vi på ekskursioner til vidt forskellige landmænd på Lolland og Falster og oplever, hvordan de tackler udviklingen. Og hjemme på højskolen diskuterer vi, hvilken vej landbruget bør gå. Og kan gå. Max. 8 deltagere. Lærer: Christian Schou.


1 uge:

Pris pr. person

                       

Spejderpris

4.000 kr.

Duopris

4.400 kr.

Solopris

4.800 kr.

Personlige oplysninger, du afgiver til Højskolen Marielyst i forbindelse med købet, videregives ikke til tredjepart. Alle oplysninger, som du har afgivet, opbevares forsvarligt og er kun tilgængelige for betroede medarbejdere på Højskolen Marielyst.

Personoplysninger for deltager 1
-
Personoplysninger for deltager 2
-
Tilvalg

Nedenstående bedes besvaret ved afkrydsning i felterne

Luksusløsning, hvor du får dit helt eget værelse.
Den billigste løsning, fordi du har mod på at dele et værelse med en fremmed af samme køn. Vi sætter jer sammen. Måske får du en ny ven eller veninde for livet. Kan vi ikke finde nogen at sætte dig sammen med, får du alligevel værelset til spejderpris.
En lille smule dyrere, fordi du selv bestemmer, hvem du deler værelse med. Det kan være din partner, en god ven eller veninde. Eller en helt tredje, du melder dig til sammen med.
Valgfag
Oplys gerne om du er begynder eller øvet golfspiller. Øvede golfspillere bedes oplyse evt. golfhandicap.

Øvrige oplysninger til Højskolen: