07-2017 I Matadors tid - Opera - Den ukendte H.C. Andersen - Velkommen på nettet

Kursusnr.: 

07/2017

Dato: 

23.04.2017 - 06.05.2017

Status: 

  • Venteliste

HOLD 7 OM FORMIDDAGEN VÆLGES ÉT A F FØLGENDE FAG (A-B-C-D), SOM FØLGES I HELE FORLØBET 23. april – 6 . maj

I MATADORS TID

Den fremragende tv-serie Matador blev indspillet 1978-1981 med nogle af Danmarks bedste forfattere og filmfolk som mødre og fædre – og med nogle af vores allermest folkekære skuespillere i hovedrollerne. Historien i serien strækker sig fra 1929-1947. På Peter Søvads kursus vil vi se på begivenheder fra virkelighedens verden i denne periode, og vi vil bruge serien som ”erindringsopvækker”: Hvordan oplevede vi selv denne periode i historien? – hvis vi altså var der. Og så skal vi i løbet af kursets eftermiddage se samtlige 24 afsnit af Matador!

OPERA

Hovedpersonen i dette års operakursus er den franske komponist Jaques Offenbach. Vi skal beskæftige os med ’Hoffmanns Eventyr’ fra 1881, den eneste egentlige opera han skrev. Den handler bl.a. om en fordrukken digters mange kærlighedseventyr. Michael Mondrup gennemgår operaen, vi skal se den på film, og der bliver mulighed for at komme ind til operaen på Holmen og se den. Ved siden af operaen vil Michael også gennemgå Offenbachs populære operette ’Orfeus i Underverdenen’om helten fra den græske mytologi, som får lov til at hjemføre sin elskede Eurydike fra dødsriget, på betingelse af at han ikke ser på hende. Også denne operette skal vi se på film.

DEN UKENDTE H.C. ANDERSEN

Alle kender H.C. Andersen – eller gør de? På Kåre Linds kursus beskæftiger vi os især med de mere ukendte, men også nogle af de mest kendte, tekster af Danmarks store eventyrdigter. Hvis du har lyst til at forberede dig hjemmefra, kan du se litteraturlisten nedenfor, eller du kan få en litteraturliste tilsendt.

Forberedelse til kursus: Den ukendte H.C. Andersen Hold 7 2017 23. april-6. maj ( Underviser Kåre Lind)

Læs af HCA:

Eventyr:

Vanddråben

Om årtusinder

Fem fra en ærtebælg

Snemanden

Det utroligste

Gartneren og Herskabet

Skrubtudsen

Loppen og Professoren

Den lille Havfrue

Skyggen

Roman:

OT

Rejseskildring:

En digters Bazaar

(Evt. Klaus P. Mortensen: Svanen og Skyggen – historien om unge Andersen)

VELKOMMEN PÅ NETTET

Føler du, at computeren og dens mange muligheder er en uoverskuelig udfordring, så er Jan Borres IT-kursus lige noget for dig. Vi starter helt fra bunden, så du skridt for skridt bliver tryg ved at bruge en computer, din egen PC eller en tablet. Kursets indhold: Tænd og sluk for computeren, brug musen og tastaturet, gå på internettet, søg på internettet og lær at finde hjemmesider, adresser, billetter, rejseplanen, vejret, osv. Samt naturligvis at sende og modtage e-mails.


 

2 uger: 5.400 kr.

Personoplysninger for deltager 1
-
Personoplysninger for deltager 2
-
Tilvalg

Nedenstående bedes besvaret ved afkrydsning i felterne

jeg vil gerne modtage nyheder om kurser, arrangementer og tilbud fra højskolen via e-mail og sms. Jeg kan til enhver tid melde fra igen pr. telefon eller via e-mail til højskolen.
Valgfag

Øvrige oplysninger til Højskolen: