Her kan du løbende følge med i højskolens aktiviteter og kommunikation om ændringer og vi har lavet links til de ofte stillede spørgsmål vi modtager fra jer. Vi opdaterer løbende siden i takt med ændringer og myndighedernes udmeldinger.

Opdateret information:

VI LUKKER YDERLIGERE NED: Fra mandag d. 30. marts og frem til d. 13. april (2. påskedag), kan du IKKE regne med at vi kan svare på telefonopkald, mails eller fakturere din tilmelding eller dit afbud med det samme. Vi har sendt endnu flere medarbejdere hjem og så holder vi som planlagt påskepause i uge 15 og 16. Har du et helt akut problem (og som ikke kan vente) kan du ringe til højskolens vagttelefon på 93 93 00 42.

Bliver vi nødsaget til at aflyse kurser i april (hold 6 med start 19/4 og hold 7 med start 26/4) og kurser i maj pga. myndighedshedernes udmeldinger, vil du få direkte besked fra os på mail eller telefon – og vi refunderer din kursusbetaling, så hurtigt som det er os muligt. Melder du selv afbud gælder vores almindelige betingelser, læs HER.

NYHEDSBREV TIL HØJSKOLENS VENNER: 23. marts har vi sendt nyhedsbrev ud til medlemmerne af skolekredsen og til alle, der har meldt sig til vores nyhedsbrev her på hjemmesiden. Du kan læse nyhedsbrevet ved at klikke HER

SENIORFESTIVALEN D. 22. OG 23. JULI: Vi håber at Corona-krisen er drevet over, når vi for 2. gang afholder stor Seniorfestival i højskolens park og koncerthus. Vi er i gang med planlægningen af festivalprogrammet og i gang med myndigheds-ansøgninger. Bliver vi nødt til at aflyse Seniorfestivalen refunderer vi dit billetkøb, det sker automatisk via billetsystemet. Hvornår den beslutning evt. bliver truffet ved vi ikke endnu, et gæt er et godt stykke ind i maj måned.

HØJSKOLENS KONTOR: Bemandingen er skruet ned i disse uger i marts. Vi besvarer mails sendt til kontor@hsmarielyst.dk så hurtigt som muligt. Telefonen er planmæssigt lukket onsdage, de øvrige hverdage besvarer vi telefonopkald i videst mulige omfang. Har du et meget presserende spørgsmål eller problem kan du altid få fat i højskolens vagttelefon (den mulighed får du, når du ringer til højskolens kontor på 54 13 63 61).

KURSER: Hold 5 som skulle afvikles d. 23/3 til d. 4/4 må vi desværre aflyse – alle tilmeldte er kontaktet. Men her kan du se vores kursusoversigt for resten af 2020 – vi opdaterer den løbende for eventuelle ændringer. Se den her KURSER

ARRANGEMENTER I KONCERTHUSET: Alle arrangementer er aflyst til og med uge 16. Se vores opdaterede oversigt her ARRANGEMENTER

PÅSKEPAUSE: Vi holder planmæssigt påskepause i uge 15 og 16.

AFBUD/AFLYSNING: Melder du afbud til et kursus eller aflyser vi et kursus, gælder vores almindelige betingelser. Se HER

Udsendt fredag d. 13/3 2020:

Hvad der i går morges føltes som det rigtige at gøre, er det ikke i dag.

I går besluttede vi at vente en uge med at lukke højskolen ned og dermed afslutte vores igangværende kursus planmæssigt. Det var vi alle enige om – skolens ledelse, bestyrelse, ansatte og ikke mindst kursisterne.

Men hvad der i går kun var en henstilling fra myndighederne om hurtig nedlukning, blev sidst på aftenen torsdag til egentlig lov, da Folketinget over stok og sten vedtog særlovgivning til at håndtere corona-smitten i Danmark. Hvis vi fortsætter skoledriften, begår vi dermed lovbrud.

Derfor fortalte vi ved dagens morgensamling, at vi er nødsaget til at lukke skolen ned i dag.

Meddelelsen med modtaget med resignation: Alle ville gerne være blevet, men kan også godt forstå nødvendigheden af nedlukning.

Efter morgensamling mødtes kursisterne på de forskellige fag, som de har på dette kursus: Kor, sprogfinurligheder, pileflet og nordisk mytologi og afrundede de forløb, som de hver især var i gang med.

Og her kl. 12:30 samles vi alle til en sidste middag i spisesalen, før kursisterne tager afsked og rejser hjem efter middagen.

Formiddagen har vi brugt på at arrangere hjemtransport for alle, som ikke er i egen bil. Flextrafik er bestilt til de 5 kursister, der er visiteret til flex-transport og resten tager med skolens bus (som køres af De Grønne Busser) kl. 14 fra højskolen til Køge Nord, Høje Taastrup og Sjælør stationer, hvor langt de fleste har private aftaler om at blive hentet. Vi føler os således betrygget i, at alle kommer sikkert hjem.

Hovedparten af skolens personale bliver nu også sendt hjem og de næste uger skal vi bruge til håndtere de økonomiske udfordringer, som den pludselig nedlukning giver højskolen.

Christian Schou, forstander