Fredag morgen 16. april kunne vi stå op til et glædeligt budskab: Landets seniorhøjskoler må åbne fra 21. april – og for vores vedkommende betyder det, at vi åbner søndag 2. maj med vores hold 8.

Aftalen om Seniorhøjskolernes genåbning faldt på plads ved midnat torsdag aften, da alle Folketingets partier (minus Nye Borgerlige) blev enige om at justere i genåbningsaftalen fra 22. marts.

Vi havde forinden brugt alle vores politiske kontakter for at gøre partilederne opmærksomme på det limbo, som seniorhøjskolerne svævede i, da vi slet ikke blev nævnt i genåbningsaftalen den 22. marts. Derfor har vores situation fra starten af nedlukningen helt tilbage i december været, at vi med jævne mellemrum har fået besked fra kulturministeriet om at aflyse kurser to uger frem i tiden, men uden at der overhovedet har været en indikation af, hvornår vi så kunne åbne.

Det er kommet nu. Seniorhøjskolerne blev konkret diskuteret ved forhandlingsbordet torsdag aften blandt partilederne og i den endelige aftaletekst står helt specifikt, at vi må åbne fra 21. april.

Men det kursus vi skulle have holdt hen over 21. april er aflyst for to uger siden – så næste kursus vi kan åbne med, er altså 2. maj.