Som kursist på Marielyst kommer du også på en rejse gennem madhistorien

Selvfølgelig tager du ikke på højskole for madens skyld. Men det gør vel ikke noget, at du hver dag under dit ophold kan forsyne dig med god og ikke mindst velsmagende mad?

Maden har altid været i centrum på højskolen og er de sidste mange år blevet rost til skyerne af vores kursister. Køkkenet har også fået den gladeste Smiley gennem mange år (Fødevarestyrelsens kontrolrapporter).

Klik HER og se kontrolrapporterne.

Vi spiser traditionelt dansk mad, vi spiser moderne mad og vi spiser mad fra Middelhavslandene, så du kommer også en tur rundt i den kulinariske verden. Langt det meste laves fra bunden, og vi bruger i videst muligt omfang gode økologiske råvarer, men prioriterer også at der ikke er langt fra jord til bord. Bæredygtighed ligger køkkenpersonalet stærkt på sinde.

Glæd dig til at stå op til friskbagte morgenboller og hjemmelavede marmelader og forskelige slags grød, en 2-retters menu til middag og en caféanretning til aften. Er der mange outdoor fag får vi den varme mad om aftenen. Den første onsdag på et kursus serverer vi en 3-retters festmenu med lidt hjemmelavet sødt til kaffen.

I foråret 2018 etablerede vi en stor køkkenhave med højbede og lidt på friland. Her dyrker vi krydderurter, spiselige blomster og så har vi også lidt rabarber og hindbær. Alt sammen noget vi bruger i køkkenet. Du er velkommen til at gå på opdagelse og smage på det hele!

Er du på et 2 ugers kursus laver vi som udgangspunkt også en kødfri dag, hvor du bliver præsenteret for vegetariske retter. Og om søndagen, hvor vi sover lidt længere, er der stor brunch  i et par timer og tidlig eftermiddag serveres hjemmebagte boller og pålæg samt kaffe/te.

Diæter

Vi kan KUN tilgodese diæter som glutenfri, laktosefri, diabetes og vegetarer. I den forbindelse er det vigtigt, at du oplyser os om dette i forbindelse med din tilmelding til et kursus – så er køkkenet forberedt og der er købt ind til det. Du er velkommen til at medbringe lidt selv, som du placerer i kursist-køleskabet i spisestuen.

Du er velkommen i køkkenet

Køkkenet er bemandet fra tidlig morgen til aften og er en åben arbejdsplads, hvor du som kursist altid er velkommen til at kigge ind og se, hvordan dagens madtilberedning skrider frem. Hele køkkenpersonalet af kokke og ernæringsassistenter er dedikerede til at give dig gode madoplevelser, og de elsker at dele ud af deres viden om mad, ernæring og sundhed. Kig endelig ind og få gode råd og tips med hjem til din egen madlavning.

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2

4873 Væggerløse

Cvr.Nr.26139058

Telefon: 54 13 63 61

Kontortid: 10:00 – 12:00

og 13:00 – 15:00, dog kun

14:00 om fredagen.