Marielyst er ikke en musikhøjskole, men vi spiller musik fra morgen til aften

Siden vi fik vores eget skønne koncerthus i 2007, har vi haft optimale rammer for musikudøvelse. Koncerthuset er tegnet af det lokale arkitektfirma, Friis Andersen A/S og de har haft en ualmindelig heldig hånd med at skabe en smuk sal med fantastisk akustik.

Koncerthusets Steinway-flygel er det naturlige centrum for mange musikalske oplevelser, derudover har vi “alt” indenfor lyd/lys til foredragsbrug.

Her begynder vi alle hverdage med en morgensamling, hvor vi som regel synger 4-5 sange fra Højskolesangbogen. Og naturligvis altid med musikledsagelse.

Højskolen har 5 musikudøvende fastansatte lærere: En violinist, en blokfløjterspiller, en pianist som også spiller guitar og en lang række andre instrumenter, en pianist og en guitarist. Hertil kommer de mange musikere og venner af højskolen der ofte besøger os.

Spiller du selv på en instrument, er du velkommen til at tage det med og springe op på scenen til morgensamlingerne sammen med de faste lærere.

Vi har musikkurser med gennemgang af klassisk musik, vi har kor-kurser og vi har kurser, hvor en genre fx er omdrejningspunktet. Hvert år har vi “spil med”-kurser, hvor du spiller sammen med andre musikglade kursister med vores lærere som undervisere.

Der er mindst én koncert på alle kurser og oftest flere. Koncerten kan være indenfor alle musikgenrer: Klassisk, folkemusik, jazz og blues, korkoncert, populærmusik eller syng-med-musik. Det spænder fra en solist helt op til 35 – 40 mands kor eller orkester.

Du kan læse mere om vores husorkester, Maries Mænd andetsteds på hjemmesiden.

Er du musiker og vil du og dit evt. orkester/band spille en koncert på højskolen, så kontakt Jannie på jlm@hsmarielyst.dk

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2

4873 Væggerløse

Cvr.Nr.26139058

Telefon: 54 13 63 61

 

Kontortid: 10:00 – 12:00

og 13:00 – 15:00, dog kun

14:00 om fredagen.